România a intrat din nou în stare de alertă. CNSU a decis noile restricţii epidemice care vor intra în vigoare de duminică, 14 martie, printre ele şi interdicţia de circulaţie pe timp de noapte care va goli străzile cu o oră mai devreme.

 

Noile restricţii pentru români, decise în CNSU, vor intra în vigoare de duminică, 14 martie

Guvernul a parafat miercuri noile restricţii pe care trebuie să le respecte românii. Nu vom avea lockdown de Paşti, dar a fost prelungită perioada în care nu vom mai avea voie să ieşim din casă decât cu motiv întemeiat. În primul rând, aşa-zisa carantină de noapte începe la ora 22:00, aşadar cu o oră mai devreme nu vom mai avea voie să ieşim din casă decât cu o declaraţie pe proprie răspundere şi decât cu motiv întemeiat.

 

A fost prelungită, de asemenea, şi starea de alertă, cu 30 de zile, iar magazinele îşi pot desfăşura activitatea până la ora 21:00. O altă măsură importantă se referă la faptul că pensiunile şi hotelurile din zonele montane vor putea funcţiona la capacitate de 70%, se refereau guvernanţii la zonele în care se practică sporturile de iarnă.

 

Şi restaurantele din aceste instituţii vor funcţiona la o capacitate mai mică, de 50%. S-au mai luat şi alte măsuri cu caracter organizatoric, printre care cei 10.000 de oameni din Poliţia Locală ce vor fi organizaţi de activităţile locale, şi nu centrale, aşa cum a fost schimbat în timpul stării de urgenţă. În plus, asigurarea pazei unor obiective se va face de către Jandarmerie, nu de către Minsiterul Apărării Naţionale, la fel cum s-a întâmplat de la începutul stării de urgenţă.

 

Staţiunile/localităţile vizate de noile măsuri sunt

Staţiunile vizate de noile schimbări sunt: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova, dar şi în Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita- Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro