Şapte tineri au fost prinşi de poliţiştii din Buşteni, sub influenţa drogurilor la volanul autoturismelor în doar trei zile. Aceştia vor fi pedepsiţi penal de către oamenii legii.

 

Şapte şoferi au fost prinşi în staţiunea Buşteni, conducând sub influenţa drogurilor în ultimele trei zile, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

 

Poliţiştii din Buşteni au oprit sambătă, mai mulţi soferi pentru control, printre care şi un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani din jud. Covasna. Şoferul a fost testat de către poliţişti cu aparatul DrugTest, iar acesta a indicat un rezultat pozitiv la amfetamină şi metamfetamină, astfel că, şoferul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice.

 

Mai mulţi şoferi au fost depistaţi sub influenţa drogurilor

 

În aceeaşi zi, la doar câteva ore, poliţiştii au oprit un alt autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Ploieşti, pentru un control DrugTest, iar acesta a indicat un rezultat pozitiv la ketamină şi cocaină.

 

„În dimineaţa zilei de 15 august, în jurul orei 5:10, tot poliţiştii Staţiunii Buşteni, în ce timp ce executa atribuţiile de serviciu, pe strada Valea Cerbului, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Blejeşti, judeţul Teleorman. Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la cocaină, THC, metamfetamină (...). O jumătate de oră mai târziu (...), au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani, din municipiul Săcele. Bărbatul a fost testat aparatul Drager DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la cocaină, THC, amfetamină, metamfetamină”, se menţionează într-un comunicat al IPJ Prahova.

 

Alţi trei şoferi au fost depistaţi luni, sub influenţa substanţelor interzise.

 

 

„Poliţiştii Staţiunii Buşteni au depistat pe strada Valea Cerbului din staţiune (...), alţi trei conducători auto, un bărbat şi două femei au fost testaţi cu aparatul DrugTest, înregistrând un rezultat pozitiv, aparatul indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism”, se menţionează într-un comunicat.

 

În acest moment, se realizează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor interzise şi sub influenţa alcoolului, faptă care se pedepseşte penal.

 

 

Sursa: www.spynews.ro