Update ora 10:30: IGSU transmite că 16 persoane au fost transportate la spital, dintre care 5 copii si 11 adulti, iar alte 8 persoane (adulţi) au fost asistate medical la faţa locului. Au fost implicate în accident peste 50 de maşini.

 

Update ora 9:20 ”În urma recunoaşterilor efectuate, până la acest moment, echipajele medicale au acordat asistenţă medicală pentru 17 victime, dintre care 5 minori”, transmit echipele de intervenţie.

 

Raed Arafat a explicat că sunt circa 40 de autoturisme implicate în carambol, concentrate în trei puncte între Km 172 şi 183 ai Autostrăzii A2, pe sensul către mare. A mai anunţat că la locul accidentului a fost trimis un punct medical avansat (”spital mobil”) de la Bucureşti şi un elicopter SMURD de la Galaţi: ”Am trimis mai multe echipe pentru a nu pierde timp. Altfel era dacă întâi trimiteam o echipă de evaluare, pentru că pierdeam timp pe drum cu celelalte echipe”.

 

Purtătorul de cuvânt ISU a precizat, de asemenea, că sunt peste 40 de maşini implicate şi că a fost activat Planul Alb, ceea ce înseamnă că Spitalul Judeţean Constanţa este pregătit pentru primirea victimelor.

 

Ştirea iniţială

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, judeţul Constanţa,  s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme.

 

Potrivit primelor informaţii, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată. Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanţa, formându-se coloane de autoturisme.

 

A fost activat Planul Roşu de intervenţie. Sunt trimise echipaje ISU de la Constanţţa, Bucureşti-IF, Ialomiţa şi Călăraşi.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro