Două femei, mamă şi fiică, sunt bănuite de implicare într-o crimă care a îngrozit oraşul Târgu Mureş.Prima dintre ele a fost văzută de un trecător cum împinge un tomberon spre pădure. Alertaţi de localnic, poliţiştii au descoperit că ascunsese acolo cadavrul unui bărbat.

Primele investigaţii au scos la iveală şi povestea tulburătoare din spatele omorului. Aparent, femeia mai tânără şi-ar fi ucis fostul iubit, cu care are şi o fetiţă, sătulă de abuzurile acestuia. Mama ar fi încercat să o ajute să scape de trupul victimei.

Poliţiştii au intrat în alertă, după ce au primit o sesizare la 112 de la un localnic speriat. Văzuse o femeie care transporta, într-un tomberon, ceea ce părea a fi trupul cuiva.

Oamenii legii au prins-o pe femeia de 65 de ani înainte de a se lepăda de trupul victimei în pădure. Au identificat-o, iar apoi au pus cap la cap cele întâmplate.

Suspecta găsită lângă cadavru ar fi ajutat-o pe fiica ei să scape de fostul iubit pe care tocmai îl omorâse. Este, de altfel, finalul şocant al unei poveşti triste de violenţa domestică, aşa cum se întâmplă în multe familii din România. Femeia de 42 de ani locuia într-o garsonieră împreună cu mama şi fiica de opt ani.

Se despărţise de iubitul care le făcea viaţa un calvar.

Oamenii din bloc spun că, deşi nu mai locuiau în acelaşi apartament, bărbatul venea des peste fostă iubită şi făcea scandal. De dimineaţă, vecinii le-au văzut pe suspecte pe scara blocului. Nimic nu le-a dat de gândit.

Specialiştii în psihologie spun că e important ca cei abuzaţi să ceară ajutorul autorităţilor de la primele episoade şi să nu accepte comportamentul violent. Altfel, după o vreme, uneori, chiar victimele răbufnesc şi se ajunge la cazuri îngrozitoare.

Cele două femei sunt cercetate în dosarul deschis pentru crimă.