Autorităţile din Italia au încurcat sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Victor Păunescu, în vârstă de 52 de ani, din judeţul Vâlcea, mort alături de soţia sa în urma cutremurului din Amatrice, iar în locul acestuia în România a fost adus un italian. Primarul spune că autorităţile şi familia bărbatului decedat au fost anunţate despre încurcătură de Ambasada Italiei, iar sâmbătă trupul lui Victor Păunescu a fost adus şi înhumat în localitatea vâlceană Fârtăţeşti.

Primarul comunei Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, a declarat, citat de Adevărul, că în locul trupului neînsufleţit al lui Victor Păunescu a fost adus în ţară, în 30 august, cel al unui italian care locuia în aceeaşi casă cu soţii Păunescu. Tot atunci, a fost repatriat şi trupul soţiei vâlceanului.

”Noi am crezut că este vorba despre o glumă, însă cei de la Ambasada Italiei ne-au spus că s-a făcut o încurcătură. A fost adusă o altă persoană în locul decedatului, am auzit că este vorba despre un italian care locuia în aceeaşi casă cu soţii Păunescu, dar la mansardă”, a spus edilul.

Familia bărbatului mort în urma cutremurului din localitatea italiană Amatrice a aflat abia săptămâna aceasta despre încurcătură.

”Am primit un telefon la Primăria Fârtăţeşti. Joi, a vorbit fata de la Starea Civilă şi ni s-a spus că a fost o greşeală, a fost adusă altă personă în locul decedatului Păunescu Victor. Ieri, vineri, au venit fetele decedatului la Primărie să solicite o adeverinţă de înhumare”, a mai spus primarul, citat de Adevărul. 

El a precizat că sâmbătă a fost adus la Fârtăţeşti trupul neînsufleţit al lui Victor Păunescu, fiind înmormântat de rude. Rudele bărbatului decedat nu înţeleg cum a fost posibil ca autorităţile italiene să încurce morţii.  ”El era la muncă în momentul în care a avut loc cutremurul. A plecat de acolo să vadă dacă soţia mai trăieşte, iar pe stradă s-a prăbuşit peste el o clădire. A fost găsit abia acum de autorităţile din Italia, avea în buzunar toate documentele şi aşa au descoperit că în locul lui a fost adus un italian. Cel care a fost îngropat aici locuia în acelaşi imobil cu verii mei, însă la mansardă. Când a avut loc cutremurul a căzut la etaj, iar autorităţile au crezut, se pare, că este vorba despre Victor Păunescu. Este un caz fără prcedent. Fetele sunt distruse şi vă daţi seama ce înseamă pentru ele să afle acum adevărul. Şi-au plâns părinţii atunci, însă de fapt nu a fost aşa. Chiar nu înţeleg cum nu şi-au dat seama că au făcut o greşeală“, a spus Ion Seimeanu, rudă cu soţii bărbatul, citat de Adevărul.

Victor Păunescu a fost înmormântat într-o altă parte a cimitirului, urmând să fie mutat lângă soţia sa, Simona Păunescu, de 43 de ani, după ce trupul italianului mort va fi dezgropat şi repatriat.

Cei doi soţi plecaseră din Vâlcea în Italia în urmă cu zece ani, iar ultima dată au venit în România în luna iulie pentru a-şi schimba cărţile de identitate. Una dintre fiicele soţilor Păunescu era şi ea plecată în Italia, venind în România cu doar o săptămână înainte de producerea cutremurului.

Localnicii spuneau la momentul la care sicriele au fost aduse în România că rudelor li s-a recomandat să nu le deschidă. 

Unsprezece români au murit în urma cutremurului din localitatea italiană Amatrice.