Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi seară că decizia privind deschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie ar putea fi anulată dacă, de exemplu, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă cu forme grave de Covid va ajunge la 1.500.

 

”Azi avem o mie şi un pic de cazuri în ATI. Dacă numărul ăsta va creşte semnificativ, adică, nu ştiu, 1.500 deja e mult, e peste capacitatea noastră actuală, atunci cu siguranţă vom lua în calcul revizuirea deciziei (de deschidere a şcolilor – n. red.)”, a declarat Voiculescu la TVR.

 

Ministrul Sănătăţii a mai spus că numărul de teste care se fac în România în acest moment este mic, dar a precizat că se va pune mai mult accentul pe testele rapide, care vor fi folosite inclusiv în şcoli.

 

”Sunt de acord că testele sunt foarte puţine în acest moment, dar acest lucru nu are legătură cu capacitatea noastră de testare, care este cel puţin dublă. Am schimbat pe 30 decembrie metodologia de testare, astfel încât să ne folosim şi de testele rapide. Ele sunt folosite de medici în ambulanţe şi de oameni acasă, dar nu toate sunt raportate. Se lucrează la acest lucru”, a precizat Vlad Voiculescu.

 

El a mai explicat că singura soluţie pentru a câştiga războiul cu pandemia este ca oamenii să se vaccineze.

 

”Suntem imitaşi de numărul mic de vaccinuri (…) Problema nu va fi cu oamenii care nu vor să se vaccineze, ci cu numprul mic de vaccinuri. Nu doar România are această problemă, ci toată lumea”, a spus ministrul Sănătăţii.

 

Voiculescu a mai explicat că în România vor veni aproximativ 180.000 de vaccinuri pe săptămână în perioada următoare.

 

”Sunt pregătite 250 de centre de vaccinare, care sunt suficiente pentru cantitatea de vaccin pe care o avem”, a mai spus el.

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro