Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, vrea legi mai aspre şi ordine în domeniul silviculturii după ce a văzut cum au fost tăiate ilegal 2000 de hectare de pădure  în judeţul Argeş.

„Fiecare cetăţean care vede că se fură pădurea trebuie să sune la 112 şi să anunţe acest lucru. Pentru că da, domnia sa a făcut această remarcă, dar datoria noastră ca autorităţi, ca cetăţeni, este să intervenim şi să diminuăm aceste tăieri ilegale. Şi lupta mea este să fac ordine în păduri“, a declarat Lucia Varga, potrivit Mediafax.

Ministrul a fost în zona Nucşoara, din judeţul Argeş, pentru a inventaria dezastrul rezultat în urma defrişării ilegale a unei suprafeţe de pădure de peste 2.000 de hectare, dintre care 915 exploatate la ras, echivalentul a 6.000 transporturi ilegale. Prejudiciul se ridică la valoarea a 65 de milioane de lei, adică peste 200.000 de metri cubi de masă lemnoasă.

Potrivit autorităţilor, suprafaţa defrişată ilegal în zona Nucşoara, în opt puncte, depăşeşte jumătate din cea a municipiului Piteşti, atât poliţiştii şi procurorii, cât şi autorităţile ministeriale continuând ancheta în acest caz.

Primele semnale au fost date de o declaraţie a prinţului Charles care a precizat în cadrul unui reportaj britanic legat de frumuseţea Carpaţilor că România ar pierde trei hectare de pădure pe oră. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a ţinut însă să tempereze situaţia precizând că moştenitorul tronului britanic s-a referit la o situaţie prezentă la nivelul întregului continent european.