Rata de incidenţă a infectărilor cu coronavirus la mia de locuitori depăşea sâmbătă pentru a opta zi la rând pragul considerat critic de 1,5 în municipiul Iaşi .

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis că, atunci când incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele judeţe pot decide restricţionarea activităţii restaurantelor şi cafenelelor. Această măsură vizează şi restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, precum şi activitatea sălilor de jocuri de noroc.

 

Comitetul judeţean din Iaşi a emis săptămâna trecută un avertisment în acest sens. Rămâne de văzut dacă autorităţile locale vor decide închiderea unor agenţi economici în condiţiile în care Iaşul şi Mitropolia Moldovei „se deschid” larg pelerinajului anual de Sfanta Parascheva.

 

De precizat ca rata de incidenta cuprinde si focarele din municipiu, fara de care e posibil ca pragul sa coboare sub 1,5 la mia de locuitori. În astfel de conditii, autoritatilor locale li s-a oferit o "portita" sa nu mai impuna masuri restrictive.

 

 

 

 

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro