Din cauza informaţiilor care se bat cap în cap, mai multe persoane care doreau să se vaccineze şi-au pierdut locurile de pe listele de aşteptare, încercând să se programeze.

Nisipuri mişcătoare pe platforma de programare: Sunt locuri libere pe hartă care dispar în centrele de vaccinare 

  • Timp de două zile, pe harta centrelor de programare au fost afişate locuri libere în Bucureşti, dar care nu au putut fi accesate;
  • Platforma de programare a funcţionat cu o zi înainte de data anunţată oficial, multe persoane furând startul;
  • Deşi s-a anunţat activarea centrelor MApN încă de luni, 15 martie, niciunul nu a fost listat pe platformă. Au apărut a doua zi;
  • Listele de aşteptare au mii de persoane înscrise şi niciuna nu are nici cea mai vagă idee când va fi programată;
  • Cu mici excepţii, dozele de vaccin s-au epuizat în toată ţara, inclusiv cele de AstraZeneca;
  • La trei zile de la momentul lansării listei de aşteptare, peste 500.000 de persoane s-au înscris cu speranţa că vor prinde un loc pentru vaccinare.

 

În platforma digitală de programare nu există încă posibilitatea unei estimări a timpului rămas până la momentul programării, deşi oficialii au promis contrariul.

 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse şi servicii de care afacerea ta are nevoie. Obţine oferta AICI!

Silviu Ilcuş este un programator care mai are o lună până la împlinirea vârstei de 65 de ani şi doreşte să se vaccineze. Face parte din categoria “populaţie generală”, etapa a 3-a.

 

“Luni dimineaţa (15 martie, declanşarea înscrierilor şi programărilor pentru etapa a 3-a – n.red.) am apelat cu încredere la sistemul de înscriere online din cel puţin două motive.

 

În primul rând, având încredere în autorităţi că sistemul va permite înscrierea persoanelor din grupa a 3-a începând cu data de 15 martie şi, fiind o persoană matinală, am crezut că mă voi putea plasa pe un loc bun pe una din listele de aşteptare.

 

În al doilea rând, am sperat ca platforma digitală, activă din data de 15 martie, este deja testată şi va funcţiona corect”, a descris domnul Ilcuş începutul aventurii sale cu platforma de programare.

 

“Încrederea am pierdut-o din primele clipe când am aflat că s-au făcut programări încă din data de 14 martie, când platforma a funcţionat, deşi nu trebuia…”, a povestit domnul Ilcuş, care se întreabă cum se poate întâmpla aşa ceva la un site administrat de STS.

 

 

 

 

Sursa: www.spotmedia.ro