Tribunalul Prahova a decis, vineri, arestarea celor 15 persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, cererea DIICOT Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Florian Walter fiind amânată pentru 15 mai.

Instanţa a admis propunerea DIICOT Ploieşti şi a dispus arestarea arestarea preventivă pentru 29 de zile, până în 5 iunie inclusiv, a inculpaţilor Marin Necula, Grigore Adrian Grigoraş, Iustin Atanasiu Pop, Viorel Paul, Gheorghe Nicolae Paul, Carol Mark Vizi, Arpad József Molnár, Botond Tibor Molnar, Lucia Maria Hotca, Cristian Dumitru Corlan, Cătălin Marian Cărăbăneanu, Marius Florin Avram, Emil Dumitru, Aurelian Oprea şi Costel Matei.

Decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Prahova poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti, care va decide definitiv dacă inculpaţii din dosarul Romprest vor rămâne în arest preventiv, vor fi plasaţi în arest la domiciliu sau vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Cele 15 persoane pentru care instanţa a emis mandate de arestare au fost duse în Arestul Poliţiei Prahova, unde au fost încarcerate de miercuri, când procurorii DIICOT Ploieşti le-au reţinut pentru 24 de ore.

Cererea procurorilor DIICOT Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, care controlează firma de salubrizare Romprest, suspectat că a iniţiat şi coordonat grupul infracţional acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, va fi judecată peste o săptămână, în 15 mai.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă. Omul de afaceri nu a fost găsit de anchetatori la percheziţiile făcute miercuri la Romprest şi la locuinţele suspecţilor, dar sunt indicii că este în ţară, fiind dat în consemn la frontieră, potrivit anchetatorilor.

În acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat şi pe unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră, care are calitatea de suspect în acest dosar şi este arestat preventiv într-un alt dosar de evaziune fiscală, instrumentat tot de DIICOT.

Soţia lui Nicolae Capră, Cristina Capră, administrator al uneia dintre firmele implicate în dosar, a fost audiată ca martor.

Anchetatorii au făcut, miercuri, 27 de percheziţii în acest dosar, la mai multe firme, între care societatea de salubrizare Romprest, şi la locuinţele suspecţilor, în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Braşov şi Brăila.

Procurorii au audiat aproape 50 de persoane, dintre care 22 au fost puse sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, şi au dispus măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile, precum şi pe conturi ale suspecţilor.

SURSA: Mediafax.ro