Peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile au fost înregistraţi la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care vor fi organizate în 439 de centre. Luni, va fi primul test la Limba şi literatura română, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale. Totodată, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a cerut ca pentru zilele caniculare să fie asigurată în centrele de examen apă potabilă şi asistenţă medicală.
Potrivit MEN, probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, încep luni cu testul de Limba şi literatura română. Marţi, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării este programată pentru vineri.
Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.
La proba de Limba şi literatura maternă sunt înscrişi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.
La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de către asistenţi.
Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Ministerul Educaţiei atenţionează că este interzis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, ori cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Totodată, potrivit MEN, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea, precum şi obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
În mod identic cu Evaluarea Naţională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”, Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a solicitat, duminică, la videoconferinţa cu membrii comisiilor judeţene, cu preşedinţii centrelor de examen şi cu cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată la sediul MEN, asigurarea condiţiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte.
În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective, dar şi apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât şi pentru candidaţi.
De asemenea, în toate centrele de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanentă.
Peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile participă la probele scrise ale Bacalaureatului
26 iunie 2017
(342 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Urmărire ca în FILME - Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a prinde un şofer beat şi fără permis
(6 iulie 2019)
243 vizualizări
Alertă în România din cauza virusului misterios depistat în China. Ce măsuri s-au luat
(17 ianuarie 2020)
102 vizualizări
Şofer amendat cu 4.500 de euro, în Italia. Ce s-a descoperit în remorca înmatriculată în România
(10 decembrie 2018)
134 vizualizări
Parlamentul a adoptat proiectul pentru simplificarea procedurii de plată a amenzilor rutiere.
(4 noiembrie 2021)
160 vizualizări
Grupul de Comunicare Strategică: „Evitaţi mijloacele de transport în comun aglomerate”
(16 martie 2020)
44 vizualizări
Când se aprind luminile de Sărbători în Bucureşti
(30 noiembrie 2015)
939 vizualizări
O româncă din Arad, în echipa fizicienilor recompensaţi cu Nobel în 2017
(6 octombrie 2017)
304 vizualizări
Cărţile de identitate se modifică. Cum vor arăta noile documente
(20 februarie 2019)
60 vizualizări
Despăgubire uriaşă câştigată în instanţă de un copil din România muşcat de un maidanez
(5 martie 2016)
401 vizualizări
Doi români, găsiţi morţi în Belgia. Au fost împuşcaţi când se aflau la pescuit
(31 august 2019)
201 vizualizări
România are şansa să eradicheze o boală gravă. Frica, indiferenţa şi lipsa banilor ne pun piedici
(5 mai 2022)
14 vizualizări
Operaţiune uriaşă a Poliţiei: percheziţii la mafia lemnului din 16 judeţe. Merg şi peste şefii de la ocoalele silvice
(28 septembrie 2022)
58 vizualizări
Regele Mihai, aniversat la Castelul Peleş
(24 octombrie 2014 - Răzvan BUNEA)
592 vizualizări
Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Ioan Botezătorul
(7 ianuarie 2025)
499 vizualizări
Spitalul Judeţean din Suceava ”se afundă în comă”. Şi a doua conducere a demisionat
(2 aprilie 2020)
55 vizualizări
Mircea Băsescu a fost arestat preventiv
(20 iunie 2014)
55 vizualizări
Poliţia anunţă o aglomerare a traficului rutier spre mare (pe A2) şi spre munte (DN1). Se circulă în coloană, cu viteze reduse.
(5 iunie 2020)
141 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Catedrala Sfântul Ioan- un simbol al Ploieştiului
Publicat la data de 7 ianuarie 2025
-
Tradiţii şi superstiţii de Bobotează, ziua în care se deschid cerurile
Publicat la data de 6 ianuarie 2025
-
Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Ioan Botezătorul
Publicat la data de 7 ianuarie 2025
-
Tradiţii de Bobotează: Fetele îşi visează ursitul, bărbaţii se întrec pentru a scoate crucea din apă
Publicat la data de 6 ianuarie 2025
-
Tradiţii de Bobotează
Publicat la data de 5 ianuarie 2025
-
Ce este agheasma, apa sfinţită pe care o primesc credincioşii la Bobotează
Publicat la data de 6 ianuarie 2025
-
Azi este Ajunul Bobotezei
Publicat la data de 5 ianuarie 2025
-
Crăciunul pe rit vechi, tradiţii şi obiceiuri. De ce Naşterea Domnului este sărbătorită în două luni diferite
Publicat la data de 8 ianuarie 2025
-
Revelionul pe stil vechi. Tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou pe stil vechi
Publicat la data de 13 ianuarie 2025
-
2025 vine cu surprize la AFI Ploieşti!
Publicat la data de 14 ianuarie 2025