Un bancomat din judeţul Galaţi a fost aruncat în aer marţi dimineaţă la ora 4.00 printr-o explozie controlată, au declarat pentru G4Media.ro oficiali din Poliţia Română. E vorba despre bancomatul unei bănci româneşti din localitatea Tuluceşti. În acest moment, poliţiştii fac estimările legate de suma furată de spărgători.

 

Acesta este cel de-al şaptelea caz de jaf la un bancomat prin metoda exploziei controlate. Precedentul a fost înregistrat în Otopeni, iar Poliţia caută trei suspecţi.

 

Comunicatul integral al Inspectoratului de Poliţie Galaţi:

 

La data de 15.09.2020, în jurul orei 04.00 I.P.J. Galaţi a fost sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi, bancomatul, aparţinând unei unităţi bancare, din incinta unei societăţi comerciale, prezintă urme de distrugere.

 

Poliţiştii ajunşi la scurt timp la faţa locului au constatat faptul că persoane necunoscute, ar fi forţat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat.

 

În urma deflagraţiei, partea din spate a bancomatul a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani.

 

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.229 Cod Penal, de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro