Un club din Mamaia a fost amendat de către poliţişti pentru că, la un concert susţinut de Puya, au asistat peste 500 de oameni, ceea ce contravine prevederilor legale privind prevenirea răspândirii .

”În urma imaginilor difuzate în spaţiul virtual, poliţiştii constănţeni au efectuat verificări la un club din staţiunea Mamaia Nord, unde s-a constatat că în intervalul orar 19:00-19.30 a avut loc o interpretare a artistului Puya, la care au participat mai mult de 500 de spectatori, contrar prevederilor legale”, a transmis IPJ Constanţa.

Din acest motiv, clubul a fost amendat cu suma de 10.000 de lei.

Şi organizatorii unui festival de muzică electronică, în zona unui camping din Năvodari, au primit nu mai puţin de patru amenzi: una în valoare de 30 de mii de lei pentru că cei de acolo nu au ţinut cont de distanţarea fizică, două de câte 2.500 de lei de la ISU şi încă una de 1.500 de lei pentru că muzica era dată prea tare.

În prima zi de weekend 300 de poliţişti şi jandarmi au făcut verificări şi au dat sancţiuni de peste 100 de mii de lei. Pe litoralul Mării Negre Este sunt cel puţin 100.000 de turişti, iar normele de siguranţă sunt deseori încălcate, în special în ceea ce priveşte purtarea măştii şi respectarea distanţării sociale.