Mircea Negulescu, fostul procuror de la DNA Ploieşti, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia luată joi de judecătorii de la ÎCCJ poate fi atacată cu recrs. Fostul procuror de la DNA Ploieşti nu are voie să plece din ţară sau să ia legătura cu Victor Ponta sau Sebastian Ghiţă, care sunt părţi vătămate în dosar.

 

După cinci ore de audieri, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să-l plaseze sub control judiciar pe Mircea Negulescu, fostul procuror de la DNA Ploieşti.

 

„În baza art. 227 alin. (1) din Codul de procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, cu privire la inculpaţii Negulescu Mircea şi Iordache Mihai Iuliano. În baza art.227 alin. (2) din Codul de procedură penală, raportat la art. 202 alin. (4) lit. b) raportat la art. 211 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, cu începere de la 16 iulie 2020 până la 13 septembrie 2020, inclusiv, faţă de inculpaţii: 1. Negulescu Mircea (date cu caracter personal), şi 2. Iordache Mihai Iuliano (date cu caracter personal)”, se arată în minuta ÎCCJ.

 

Astfel, Mircea Negulescu trebuie la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să se prezinte prezinte la organul de poliţie în a cărui circumscripţie locuieşte, respectiv Poliţia Municipiului Ploieşti.

 

Fostul procuror de la DNA Ploieşri nu are voie să plece din România sau să ia legătura cu inculpatul Iordache Mihai Iuliano. De asemenea, Negulescu nu poate să vorbească nici nu persoanele vătămate din dosar şi nici cu martorii.

 

Aceleaşi măsuri trebuie respectate şi de Iordache. În cazul în care ei vor încălca aceste măsuri, controlul judiciar va fi înlocuit cu arestul la domiciliu, mai precizează judecătorii.

 

Cei doi au fost reţinuţi miercuri seara, fiind acuzaţi în privinţa instrumentării dosarului în care fostul premierul Victor Ponta era acuzat că l-ar fi plătit pe Tony Blair pentru a veni în România să-i facă imagine în campania electorală.

 

Procuroarea Adina Florea de la Secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este cea care a propus arestarea preventivă a celor doi.

 

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis şi Portocală, a fost reţinut miercuri seară de procurorii SIIJ, pentru nu mai puţin de nouă capete de acuzare.

 

 

 

 

 

Sursa: www.libertatea.ro