Surse oficiale au declarat pentru Ştirile Pro TV că Guvernul ia în calcul să modifice restricţiile care sunt acum în vigoare pentru starea de alertă.

 

Astfel, declaraţia pe propria răspundere ar putea fi din nou necesară pentru cei care ies din casă după ora 22.00.

 

De asemenea, terasele şi barurile ar putea fi închise de la ora 22.00, şi nu la ora 23.00, cum este în prezent.

 

Nu în ultimul rând, Guvernul analizează posibilitatea de reduce capacitatea de cazare la unităţile turistice la 50 %, deoarece aceste cazări ar putea fi una dintre sursele de infectare în masă cu Covid-19.

 

Oficialii sunt de părere că românii nu mai respectă regulile principale de protecţie împotriva Covid-19 atunci când sunt în vacanţe, astfel că se doreşte restricţionarea capacităţii de cazare într-o unitate turistică.

 

De altfel, premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se poate veni cu noi măsuri, dar deocamdată sunt implementate cele existente.

 

“Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a spus premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii.

 

România este în stare de alertă din 15 mai 2020. Acest lucru înseamnă că vom purta în continuare masca în spaţiile publice în interior. Nu avem voie să organizăm evenimente mari, evenimente în interior sau în exterior.

 

De asemenea, competiţiile sportive se vor desfăşura în continuare fără spectatori.

 

România, în scenariul roşu Covid-19

 

În timp ce în Bucureşti şi în Timişoara au intrat în vigoare noi măsuri, în ţară sunt localităţi în care de săptămâni în şir oamenii sunt nevoiţi să respecte restricţii.

 

În această situaţie se află, de pildă, zone din Alba şi Cluj. Acolo restaurantele sunt închise, iar în sălile de clasă merg doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar.

 

Cluj-Napoca se află în scenariul roşu de aproape o lună. Dar, în ciuda măsurilor luate de autorităţi, rată de infectare cu SARS-COV2 este de peste patru la mia de locuitori. Aşa că restaurantele, teatrele şi sălile de cinema rămân închise.

 

Situaţia este asemănătoare în Alba Iulia. Oamenii sunt nevoiţi să respecte reguli stricte de mai bine de patru săptămâni.

 

În Alba Iulia sunt 4,89 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro