Preşedintele Traian Băsescu a explicat, într-o declaraţie de presă, de ce nu se grăbeşte să-l numească pe liberalul Ovidiu Silaghi în fruntea Ministerului Transporturilor. Băsescu a explicat că nu a fost impresionat de activitatea lui Silaghi în fruntea ministerului în primul guvern Ponta, catalogând activitatea acestuia drept „apă sfinţită”.
„Am observat ineficienţa totală a domnului Silaghi pentru că nu a reuşit să facă niciun pas pentru deblocarea fondurilor europene. Un om fără performanţă care nu aduce nimic ca imagine guvernului Ponta”, a afirmat Traian Băsescu.
„Dată fiind conjunctura de la Transporturi consider că ministrul interimar ar trebui să rămână în funcţie până la semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă”, a spus Băsescu. 
Şeful statului nu a ratat o ironie la adresa lui Ponta, susţinând că prin nevalidarea lui Silaghi înainte de finalizarea privatizării CFR Marfă îl ajută pe Victor Ponta „să fie consecvent”.

"Voi continua să reflectez la varianta Silaghi. În mod legal, ministrul interimar îşi termină mandatul pe 25 august. Decizia mea definitivă,în ceea ce-l priveşte pe Ovidiu Silaghi o voi anunţa pe 23 august", a mai afirmat Traian Băsescu, care a solicitat ca până atunci să se respingă sau să se semneze privatizarea CFR Marfă pentru a nu asista la "un eşec asemănător celui de la Oltchim".