Poliţiştii le reamintesc bicicliştilor, odată cu încălzirea vremii, că trebuie să respecte regulile de circulaţie, să poarte cască de protecţie şi să aibă bicicleta echipată cu sistem de sonorizare şi lumini de semnalizare.

Poliţia Română le aminteşte celor cărora le place să meargă cu bicicleta să nu circule sub influenţa băuturilor alcoolice şi să poarte cască de protecţie, iar când sunt pe bicicletă, să nu traverseze strada pe trecerile pentru pietoni.

De asemenea, poliţiştii le recomandă biciliştilor care circulă pe drumurile publice să aibă un sistem de avertizare sonoră, dispozitiv de frânare bun şi un sistem de direcţie funcţional. Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie dotată cu lumini semnalizatoare, în faţă de culoare albă sau galbenă şi în spate de culoare roşie şi tot în spate să aibă cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant roşu.

Dispozitive fluorescent-reflectorizante trebuie să se regăsească şi pe roţi, ca în mişcare acestea să formeze un cerc continuu.

Poliţiştii le amintesc bicicliştilor şi regulile din trafic: să reducă viteza şi să acorde prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic înainte să intre pe arterele cu prioritate, să se asigure că nu se apropie niciun autovehicul înainte de a schimba direcţia de mers, să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice cu polei, gheaţă sau zăpadă, să stea cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, să circule în coloană, câte unul, atunci când se deplasează în grup şi să nu se agaţe de vehicule aflate în mers.

Poliţia Română precizează că, pentru a putea circula cu bicicleta pe drumurile publice, trebuie să ai minimum 14 ani şi să cunoşti regulile de circulaţie. Copiii de până la 7 ani pot fi transportaţi pe bicicletă de un adult doar dacă aceasta este prevăzută cu un suport special.