Şapte cazuri noi de gripă au fost confirmate în ultima săptămână, din 24 octombrie fiind înregistrate în total 17 cazuri, dintre care 16 de tip AH3N2 şi unul de tip B. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii în ultima săptămână a fost de 85.000, cu aproape 35% mai mare faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Cele şapte cazuri de gripă sunt de tipul AH3N2 şi au fost confirmate în perioada 5-11 decembrie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi gripei au fost confirmate în laborator 17 cazuri de gripă, dintre care 16 de tip AH3N2 şi un caz de tip B.

Printre cele 85.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate în ultima săptămână au fost şi 32 de cazuri de gripă clinică, trei infecţii respiratorii acute severe şi primul caz de infecţii respiratorii acute severe confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3N2.

Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Până în 11 decembrie au fost vaccinate antigripal, prin programul gratuit al Ministerului Sănătăţii, 427.619 persoane din grupele la risc.