Un tânăr de 28 de ani din Sălaj care s-a întors din Marea Britanie şi a fugit de 3 ori din izolare şi carantină a primit 8 luni de închisoare cu suspendare. În dosar a fost trimis în judecată un medic epidemiolog de la DSP Sălaj bănuit că l-a ajutat pe tânăr.

 

Tânărul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un procuror şi a primit 8 luni de închisoare cu suspendare, scrie Mediafax.ro.

 

De asemenea, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au declarat că tânărul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Tânărul a fost cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a două infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor dispunându-se apoi măsura controlului judiciar pe 60 de zile de către Judecătoria Zalău. Între acest inculpat şi procuror s-a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care inculpatului i s-a aplicat o pedeapsă rezultantă de 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata de 2 ani”, arată reprezentanţii Parchetului.

 

De asemenea, în acest dosar a fost trimis în judecată, pentru fals intelectual, un medic epidemiolog din cadrul DSP Sălaj, care a eliberat tânărului de 28 de ani un „aviz epidemiologic” din care rezulta că acesta nu se mai afla în carantină, deşi mai avea o zi de stat.

 

Sursa : stiripesurse.ro