Veste bună pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. Primăria a decis să micşoreze impozitele şi taxele locale. Potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, 2014 a fost un an bun din punct de vedere financiar, aşa că bugetul local îşi permite să suporte reducerea, scrie Digi 24.

Impozitele pe terenuri şi imobile vor fi cu 10% mai mici. Reducerea a fost votată de consilierii locali în ultima şedinţa extraordinară şi se aplică persoanelor fizice de la 1 ianuarie 2015. Si preţul abonamentelor de parcare în oraş a fost redus. Autorităţile spun că măsura vine ca urmare a faptului că veniturile proprii au crescut, anul acesta, cu 3 milioane de lei faţă de 2013.

Şi persoanele juridice vor beneficia de facilităţi. Unele taxe vor fi eliminate atât pentru sprijinirea micilor întreprinzători locali, cât şi pentru reducerea birocraţiei. Astfel, taxele de eliberare a autorizaţiei şi taxa pentru viza anuală, ambele în valoare de 200 de lei, vor fi şterse în cazul agenţilor economici care au suprafeţe comerciale de sub 500 mp.