Regimul termic va rămâne unul în general cald pentru această perioadă, cu temperaturi ce vor oscila între 27 şi 35 de grade, în funcţie de fiecare regiune, iar probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în ultimele zile din luna iulie, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), aferentă perioadei 17 - 30 iulie, dată luni publicităţii.
În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 28 - 29 de grade şi a minimelor de 13 - 14 grade. Treptat, pe măsură ce temperatura aerului va continua să crească, vremea va deveni călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21 - 24 iulie, când media maximelor va fi în jurul a 36 de grade, iar a celor minime de 18 - 20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se estimează o scădere a valorilor termice, astfel încât la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor în jurul a 32 de grade şi a celor minime de 16 - 17 grade. Până spre finalul primei săptămâni, ploile vor fi cu totul izolate. Ulterior, sunt posibile ploi în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în intervalele 25 - 27 şi 28 - 29 iulie.
În Crişana, intervalul de prognoză debutează cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 27 - 29 grade şi a minimelor de 11 - 13 grade. Pe măsură ce temperatura aerului va continua să crească, vremea va deveni călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21 - 24 iulie, când media maximelor va fi în jurul a 35 de grade, iar a celor minime de 17 - 18 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează o scădere a valorilor termice, astfel încât la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor în jurul a 30 de grade şi a celor minime de 16 - 17 grade. Până spre finalul primei săptămâni este posibil să nu plouă decât slab şi cu totul izolat, dar probabilitatea de apariţie a averselor în general slabe cantitativ va creşte ulterior.
În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă în a doua parte a ei, când media temperaturii maxime va fi de 32 - 33 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 15 grade. În intervalul 24 - 30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmând să se menţină călduroasă, în medie cu maxime de 30 - 31 de grade şi minime de 14 - 15 grade. În unele zile ale celei de-a doua săptămâni vor fi posibile ploi de scurtă durată şi în general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicată de apariţie în intervalul 25 - 26 iulie.
În Maramureş, la debutul primei săptămâni, media valorilor minime va fi de 26 - 28 de grade, iar a celor minime de 10 - 12 grade. Ulterior, vremea va deveni treptat călduroasă, astfel încât în intervalul 21 - 24 iulie se va ajunge la maxime, în medie, de 33 - 34 de grade şi minime în jurul a 16 grade. În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se preconizează o scădere uşoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade şi minime în jur de 12 grade. Până spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat. În perioada 24 - 29 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse care local pot fi mai însemnate cantitativ pe 25-26 iulie şi în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.
În Moldova, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă în a doua parte a ei, când media temperaturilor maxime va fi de 32 - 33 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 18 grade. În intervalul 24 - 30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmând să se menţină călduroasă, cu maxime de 30 - 32 de grade şi minime de 16 - 18 grade. Ploi de scurtă durată şi, în general, slabe cantitativ vor fi posibile în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, cu probabilitate ceva mai ridicată în intervalul 25 - 26 iulie.
În zona Dobrogei, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va menţine până spre finalul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime va ajunge la 31 - 32 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 20 de grade. În intervalul 24 - 30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmând să se menţină călduroasă, cu maxime de 30 - 31 de grade şi minime de 20 de grade. Ploi de scurtă durată vor mai fi posibile la începutul intervalului şi după data de 28 iulie.
În Muntenia, până pe 23 iulie, temperatura va creşte uşor şi treptat, de la maxime în jur de 26 de grade, până spre o medie a acestora de 34 - 35 de grade, vremea urmând să devină călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor din a doua parte a primei săptămâni. În acelaşi sens vor evolua şi minimele, ce vor atinge o medie de 18 - 19 grade, izolat urmând să se înregistreze şi nopţi tropicale. Aceste valori termice, mai ridicate decât mediile multianuale se vor menţine şi în a doua săptămână de prognoză, o uşoară scădere fiind posibilă spre sfârşitul acesteia, când este estimată o medie a valorilor maxime în jur de 32 de grade. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere după 23 iulie, când mai ales în zonele de deal vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.
În Oltenia, intervalul de prognoză, va debuta cu valori termice uşor sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de numai 26 de grade şi minime în jur de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va continua să crească, iar vremea va deveni călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 22 - 25 iulie, când media maximelor va fi de 35 - 36 de grade, iar a celor minime se va apropia de 20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se estimează o scădere a valorilor termice, spre medii ale maximelor de 32 de grade şi de 18 grade a celor minime. Până spre finalul săptămânii, ploile vor fi cu totul izolate. Ulterior sunt posibile averse, în general, slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 25 iulie şi după 28 iulie.
La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineţilor, când media valorilor minime va fi de 6 - 8 grade, iar a celor maxime nu va depăşi 16 - 18 grade. Ulterior, procesul de încălzire se va remarca şi în această regiune, astfel încât, în jurul datei de 23 iulie, se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade şi minime în jur de 14 grade.
În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se preconizează o scădere uşoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade şi a minimelor în jur de 12 grade. Până spre data de 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat în timpul după-amiezelor. Probabilitatea va fi ridicată pentru averse care, local, pot fi torenţiale în săptămâna 24-29 iulie, cantităţile mai însemnate fiind estimate pe 25 - 26 iulie şi în ultimele zile ale acestei perioade
Canicula revine cu temperaturi de până la 35 de grade
17 iulie 2017
- citeşte totul despre:
- canicula,
- temperaturi,
- regim termic,
- perioada,
- regiune,
- anm,
- vreme,
- meteo
(628 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Alexandru Rafila, despre evoluţia coronavirusului: Eu sper ca, începând din luna mai, să intrăm pe un trend descendent
(13 aprilie 2020)
360 vizualizări
Cercetătorii români au creat un test PCR capabil nu doar să indice tulpina virusului ci şi în ce stadiu este boală
(15 noiembrie 2021)
17 vizualizări
Românii vor avea acces mai uşor la medicamente scumpe
(10 iulie 2016)
235 vizualizări
Fosta conducere a Electrica, urmărită penal de către DNA
(18 iunie 2014)
122 vizualizări
Angajaţii anumitor firme - impozit zero 10 ani
(23 aprilie 2019)
72 vizualizări
Rafila: Vaccinarea nu va fi obligatorie în România / Nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră şi cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare
(10 ianuarie 2022)
225 vizualizări
România, loc fruntaş într-un top care nu ne face cinste
(6 iulie 2017)
361 vizualizări
Ploi şi vânt în nordul, estul şi centrul ţării, ninsori la munte, de joi până sâmbătă dimineaţă
(6 aprilie 2017)
226 vizualizări
CNADNR: Drumurile cu polei ar putea fi închise
(6 ianuarie 2016)
85 vizualizări
În ce judeţe mai există pericol de inundaţii
(19 iunie 2016)
189 vizualizări
Ramona Mănescu îi ameninţă cu demiterea pe managerii de la CFR
(15 decembrie 2013)
137 vizualizări
Acesta e mesajul care a circulat printre cei 50.000 de protestatari din România
(5 noiembrie 2015)
122 vizualizări
O româncă ar fi murit în urma inundaţiilor produse în sudul Spaniei
(5 decembrie 2016)
321 vizualizări
Timiş: Primarul comunei Tomnatic, un avocat şi alte 5 persoane, reţinuţi de procurorii Parchetului European pentru fraude cu fonduri europene
(5 noiembrie 2024)
35 vizualizări
Traficul rutier de marfă întrerupt astăzi pentru trei ore, în punctul de frontieră Giurgiu – Ruse
(16 septembrie 2019)
37 vizualizări
18 elevi, „gazaţi” în toaleta şcolii! Ce explicaţie a dat agresorul
(8 octombrie 2014 - Ciprian RADU)
101 vizualizări
Sindicatele din Educaţie, la negocieri cu Guvernul pe tema salariilor
(12 octombrie 2015)
59 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de CRĂCIUN. Ce nu ai voie să faci în Ajunul Crăciunului
Publicat la data de 24 decembrie 2024
-
DECEMBRIE 1989/ SUTE de crime, neelucidate după 35 de ani
Publicat la data de 22 decembrie 2024
-
Tradiţii şi obiceiuri de Ignat
Publicat la data de 20 decembrie 2024
-
Fotogalerie: Ploieştiul în urmă cu 35 de ani
Autor: Alex POLICALĂ - 22 decembrie 2024
-
17 decembrie 1989, Ziua masacrului de la Timişoara: „Să fi tras în ei, să fi căzut, pe urmă luaţi şi băgaţi în beci. Unul să nu iasă!”
Publicat la data de 17 decembrie 2024
-
Planuri eficiente de sănătate a inimii pentru adulţi în vârstă
Publicat la data de 15 decembrie 2024
-
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Ştii despre Jocul Popular
Publicat la data de 10 decembrie 2024