Primăria Capitalei va implementa, începând din această toamnă, tichetul unic de transport, un călător putând astfel să folosească acelaşi bilet pentru pentru călătoriile cu metroul, cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, dar şi cu microbuzele firmelor private care vor circula pe traseele către localităţile din Ilfov, a anunţat, joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, la ceremonia de semnare a acordului de constituire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov.

"Împreună cu Metrorex şi CFR, vom implementa începând din această toamnă programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea să se adreseze atât companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar şi societăţilor care au fost create de către UAT-uri, precum şi firmelor private", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, un locuitor din Bucureşti sau Ilfov va putea folosi acelaşi bilet şi pentru călătoria cu un autobuz RATB sau cu metroul, dar şi cu microbuzele care asigură transportul pe traseele din Bucureşti către localităţile din judeţul Ilfov, neacoperite de autobuzele RATB, a susţinut Firea.

Ea nu a dat, însă, alte detalii despre tichetul unic de transport.

Anunţul a fost făcut la festivitatea de semnare a acordului de constituire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, formată din reprezentanţi ai CGMB, ai Consiliului Judeţean Ilfov şi ai consiliilor locale, care va asigura şi monitoriza transportul în comun în Bucureşti şi Ilfov.

Sorin Chiriţă, city managerul Capitalei, a explicat pentru News.ro că proiectul tichetului unic de transport va fi implementat treptat, prin colaborări cu societăţile de stat şi private, respectiv RATB, CFR, Metrorex şi cu firmele de transport cu microbuze, urmând să existe o singură societate, pentru început RATB, care să încaseze banii şi să deconteze celorlalte societăţi.