Dacă ţi-ai adus de curând o maşină din Anglia şi nu ai apucat să o înmatriculezi, dacă nu te grăbeşti, îţi va fi mult mai greu după Brexit.

 

Pe parcursul zilei de ieri, oficialii Registrului Auto Român au făcut mai multe declaraţii legate de impactul Brexit asupra pieţii locale de autoturisme la mâna a doua. Dacă ţi-ai adus o maşină din Regatul Unit sau te pregăteşti să primeşti una, mecanismul de înmatriculare al ei după Brexit va fi semnificativ mai complicat decât în prezent. Situaţia devine şi mai dificilă în cazul unei despărţiri de Uniunea Europeană fără acord.

 

Este important de reţinut că schimbările anunţate nu afectează în niciun fel maşinile din Anglia înmatriculate deja în România, cu sau fără volanul pe dreapta. În schimb, vehiculele noi sau second hand provenite din Marea Britanie vor trebui reomologate. Mai mult decât atât, dacă nu te bucuri deja de o carte de identitate a maşinii tale din UK emisă de statul român, nu vei mai putea primi una, indiferent de omologarea pe baza căreia ai reuşit să o înmatriculezi.

 

Conform anunţului RAR de miercuri, toate modificările detaliate mai sus vor intra în vigoare începând cu 30 martie 2019, în cazul lipsei unui acord de Brexit între guvernul britanic şi oficialii Uniunii Europene.

 

„Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologări individuale, cu verificarea condiţiilor tehnice aplicabile pentru vehicule noi. De asemenea, o CIV eliberată pe baza unei omologări UE de tip acordată de UK, pentru un autovehicul nou provenit din UK şi care nu a fost încă înmatriculat, îşi va pierde valabilitatea şi nu mai poate fi utilizată la înmatriculare. Prin urmare, RAR recomandă înmatricularea vehiculelor aflate în această situaţie până cel mai târziu la data de 29.03.2019”, a transmis RAR.

 

Rămâne să vedem în următoarele zile dacă întregul proces de Brexit va rămâne să intre în vigoare înaine de finele acestei luni sau va suferi o amânare pentru aproximativ trei luni.

 

 

 

Sursa:www.playtech.ro