Meteorologii anunţă că de miercuri la prânz intră în vigoare un cod portocaliu de vijelii, grindină, descărcări electrice şi ploi torenţiale, care va afecta mare parte din ţară.

 

De la ora 13 va intra în vigoare un cod portocaliu de furtuni puternice care vizează Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Vor fi ploi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi chiar şi 70 l/mp.

 

În restul ţării este cod galben de furtuni până joi la ora 06:00. Vor fi averse, tunete, fulgere şi grindină, iar vântul va atinge viteze de 60...70 km/h. Cantităţile de apă vor depăşi chiar şi 50 l/mp.  Astăzi, temperaturile nu vor mai trece de 26 de grade Celsius în regiunile sudice.

 

În zilele următoare, vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. La mijlocul săptămânii vor fi ploi moderate cantitativ, tunete, fulgere şi vânt intens în special în jumătatea de sud a ţării şi la munte.

 

Vineri, va ploua slab, local în regiunile sudice, estice, în zonele montane şi izolat în rest.  La altitudini mari vor fi ninsori, lapoviţă şi rafale de peste 80 km/h. În sud-vest, centru şi nord-est, vântul va sufla cu 55 km/h.

 

Sâmbătă, va ploua slab în special în Dobrogea, iar vântul va fi alert în est şi la munte.

 

În Bucureşti, este cod galben de vremea instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină, iar cantităţile de apă pot trece izolat de 20 l/mp. Astăzi, valorile termice se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro