Conducerea Şcolii generale numărul 4 din Braşov a deschis o anchetă după ce un părinte a înregistrat o învăţătoare în timp ce femeia îşi umilea şi jignea elevii de clasa a II-a, numindu-i tâmpiţi, nesimţiţi sau gunoaie. Femeia neagă că s-ar comporta astfel cu copiii şi susţine că în înregistrări nu este vocea ei.

Unul dintre elevii de clasa a II-a a vorbit acasă despre comportamentul învăţătoarei sale, iar părinţii au decis să o înregistreze pe femeie în clasă.

”Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!”, se aude pe una dintre întregistrările făcute de un părinte.

Unui alt copil femeia îi spune ”gunoi”.

”Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!... Unde ţi-e lucrarea? (...) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi, nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta!”, se aude pe altă înregistrare.

Părinţii au depus înregistrările la Inspectoratul Şcolar Braşov, dar şi la conducerea Şcolii Generale numărul 4 din Braşov, o anchetă fiind în curs.

Învăţătoarea, care predă de 38 de ani, susţine că vocea din înregistrări nu este a ei.

”S-a constitutit o comisie de disciplină la nivelul unităţii de învăţământ. Aseară (miercuri n.r.) a avut loc şi o întâlnire cu părinţii. Ancheta este în curs. Din primele discuţii doamna învăţătoare a declarat că nu este vocea dumneaei pe înregistrări. Comisia de la nivelul unităţii de învăţământ urmează să propună o sancţiunie. Potrivit Codului Muncii aceasta poate fi de la avertisment şi până la desfacerea contractului de muncă. Doamna învăţătoare are o vechime de 38 de ani şi aceasta este prima abatere. Sancţiunea este la latitudinea comisiei din cadrul unităţii de învăţământ“, a declarat Adriana Bucur, inspector şcolar general.