Platforma pe care au fost postate manualele digitale, www.manuale.edu.ro, a înregistrat aproximativ 20.000 de accesări în prima zi de la lansare, anunţă ministrul Educaţiei Remus Pricopie, joi, într-un comunicat citat de Mediafax.
   
"După mai bine de 10 ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I şi a II-a au astăzi la dispoziţie manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de înnoire şi modernizare a programelor şi a manualelor a fost amânat! Iată că, acum, elevii au manuale noi, inclusiv în format digital. Acestea răspund nevoilor unui act educaţional specific societăţii secolului al XXI-lea şi pot fi accesate gratuit pe site-ul <A href="http://www.manuale.edu.ro">www.manuale.edu.ro</A>", spune Pricopie în comunicat.
   
Ministrul precizează că numai în prima zi de funcţionare acest site a înregistrat aproximativ 20.000 de accesări.
   
Totodată, el a anunţat că Ministerul Educaţiei a iniţiat deja procedurile pentru revizuirea programelor şi apoi a manualelor pentru clasele a III-a şi a IV-a.
   
Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, că manualele digitale pentru clasele I şi a II-a au fost aprobate şi pot fi folosite la clasă, fiind încărcate, în aceeaşi zi, pe site-ul <A href="http://www.manuale.edu.ro">www.manuale.edu.ro</A>.
   
Totodată, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale pentru disciplinele din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei organizate de Ministerul Educaţiei, au fost semnate luni.
   
Ministerul Educaţiei a precizat că este vorba despre manualele la disciplinele "Matematică şi exploarea mediului" pentru clasele I şi a II-a, "Comunicare în limba română", clasa a II-a, "Comunicare în limba modernă - Limba engleză" pentru clasele I şi a II-a, "Comunicare în limba maternă maghiară", clasa I şi "Comunicare în limba română pentru minorităţi", clasa I.
   
Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.