Veşti triste pentru români, din partea autorităţilor! De parcă nu era suficient că toate preţurile au crescut, inclusiv la alimente, utilităţi, carburanţi şi servicii, guvernanţii mai pregătesc o taxă pentru toate gospodăriile din România! Fiecare locuinţă din ţara noastră va plăti o taxă în funcţie de cât de multă poluare generează. De fapt, această taxă este una implementată la nivel european, iar România se va alinia şi ea.

Cel care a vorbit despre noua taxă pe care urmează să o plătească fiecare gospodărie din România a fost ministrul mediului, Tanczos Barna. Acesta a spus că românii vor fi nevoiţi să scoată alţi bani din buzunar începând cu anul 2027 şi are legătură cu poluarea şi cu gazul rusesc.

„În primul şi în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidenţial şi sectorul de mobilitate. Sectorul rezidenţial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetăţean care locuieşte undeva în UE şi care, prin încălzirea locuinţei sau prin folosirea energiilor emiţătoare de dioxid de carbon, poluează. Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon şi se vor aplica nişte taxe”, a anunţat ministrul Mediului. Acesta a explicat că ”cel mai simplu exemplu este taxa pe gaz, pe gazele naturale care se ard practic în centrale individuale la nivelul fiecărui apartament”, a explicat Tanczos Barna.

„Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetăţean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene. Spre surprinderea mea, chiar şi pe ultima sută de metri, (o parte din statele membre – n.r.) au fost extrem, extrem de ambiţioase şi nu a vrut să audă nimeni nicio secundă despre eliminarea acestor taxe noi, în ciuda discuţiilor şi a obiecţiunilor şi în ciuda situaţiei actuale, în ciuda războiului”, a mai spus Tanczos Barna

Ministrul spune că Uniunea Europeană vine cu aceste măsuri pentru a scăpa de dependenţa de gazul rusesc şi se pare că aceasta va dispărea doar atunci când nu vom mai folosi gaze naturale.