Acţiune amplă la această oră, în 6 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul estimat până la acest moment este de peste 1,4 milioane de lei.

 

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR şi prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş efectuează 18 percheziţii domiciliare în judeţele Mureş, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galaţi şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că, timp de mai mulţi ani, au derulat afaceri prin firme fantome.

 

În acţiune au fost angrenaţi totodată şi luptătorii de intervenţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Cluj şi Galaţi, în timp ce suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din judeţul Mureş, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conţinut economic real, de la 2 societăţi comerciale de tip fantomă.

 

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei”, arată poliţiştii.

 

 

 

sursa: www.zin.ro