Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare tip Cod Portocaliu de ploi şi furtuni în jumătatea vestică, de luni (15 iunie), ora 13.00, până marţi (16 iunie) la ora 03 dimineaţa.

 

Astfel, în după-amiaza zilei de luni şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi, în Oltenia, Banat, Crişana şi local în Transilvania şi Muntenia vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice şi grindină.

 

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben, care a intrat în vigoare luni dimineaţă şi este valabil până marţi, ora 10.00.

 

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro