Fostul deputat Gigi Becali a găsit soluţia ideală pentru a i se reduce pedeapsa pe care o ispăşeşte la Penitenciarul Jilava.
După ce Judecătoria Sectorului 5 i-a respins  cererea de schimbare a regimului de detenţie din semideschis în deschis, Becali şi-a mandat avocaţii să facă demersurile pentru a-şi putea continua studiile universitare întrerupte în 2007.
Gigi Becali a urmat în perioada 2005-2007 cursurile de zi ale Facultăţii de Drept ale Universităţii Ecologice, pe care le-a abandonat, însă, în anul III, motivul oficial fiind lipsa timpului. Latifundiarul din Pipera speră ca astfel să obţină o reducere a pedepsei de trei ani de închisoare.
“Am avut o discuţie cu profesorul Mircea Duţu de la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Ecologice, unde domnul Becali a făcut primii doi ani, pentru ca el să-şi continue studiile. Poate să studieze de la distanţă. Se poate prezenta la examene, în măsura în care i se va permite să părăsească penitenciarul, dar poate susţine examen şi în cadrul penitenciarului. Aceste studii ajută la o eventuala cerere de reducere a pedepsei, fac dovada unei bune conduite în interiorul penitenciarului”, a declarat Bogdan Bărbuceanu, unul dintre avocaţii lui Becali.
Rămâne de văzut dacă această nouă încercare îl va aduce pe Gigi Becali, mai devreme, în libertate.