ANM a emis o nouă informare meteo, atenţionare care a intrat în vigoare joi dimineaţă, la ora 4.00, şi expiră vineri, la ora 10.00. Meteorologii menţin astfel avertismentele privind intensificări ale vântului, care vor spulbera zăpada, şi condiţiile de apariţie a poleiului.

În intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60...70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45...55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Meteorologii anunţă că, începând din a doua parte a zilei de joi, 12 ianuarie, va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

În contextul noilor atenţionări, Poliţia a emis un set de recomandări pentru şoferii care pleacă la drum, în următoarele ore:

  • La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv. 
  • Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă(anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil etc).
  • Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.
  • Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor! 
  • Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanţă suficientă faţă de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiţii de siguranţă în caz că acest lucru este necesar. 
  • Condiţiile meteorologice pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile

 Poliţia le recomandă pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, dar şi să se asiguraţi-vă temeinic şi să traverseze  numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă