216 infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor. În ultima săptămână, poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 216 infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 193 de persoane, dintre care 14 au fost reţinute.
Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 102 infracţiuni de evaziune fiscală, 6 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 36 de fapte de înşelăciune, o faptă de fals intelectual şi 7 de uz de fals.
De asemenea, poliţiştii cercetează 2 infracţiuni de delapidare, 17 fapte privind nerespectarea  codului vamal, 3 infracţiuni nerespectarea Codului Fiscal, 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 2 infracţiuni de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse şi 6 fapte de contrabandă.

Au mai fost depistate alte 6 infracţiuni de spălare a banilor, 7 fapte privind uzul de fals, 6 fapte de complicitate la evaziune fiscală, 2 infracţiuni la legea privind drepturile de autor, precum şi câte o faptă la legea cecului, fals privind identitatea, instigare la fals privind înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălarea banilor.

În perioada menţionată, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni de corupţie, respectiv 3 infracţiuni de luare de mită, 2 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000, 1 infracţiune de trafic de influenţă, 1 de dare de mită şi 1 conflict de interese.