Meteorologii au emis o avertizare de polei, ninsori şi intensificări ale vântului, care este valabilă de astăzi de la ora 10.00, până miercuri la ora 10.00.

 

În acest interval, în sud-estul ţării se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan şi în sud-estul Moldovei.

 

În Carpaţii de Curbură, în Carpaţii Meridionali, în restul Munteniei şi al Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5-10 cm.

 

În cursul zilei de marţi, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăşi temporar 55-65 km/h.

 

În noaptea de marţi spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona Munţilor Banatului rafalele vor depăşi 80-90 km/h, zăpada fiind spulberată.

 

ANM precizează că în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de munte, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.

 

Totodată, meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru Bucureşti, care începe de azi de la ora 10.00 şi este valabilă până mâine la ora 10.00. Se vor semnala precipitaţii mixte, polei, se va depune strat nou de zăpadă iar vântul va avea intensificări. Până azi la ora 11.00 este în vigoare o avertizare de tip nowcasting de ploaie care va depune polei.

 

În prima parte a zilei de marţi şi din nou în noaptea de marţi spre miercuri se vor semnala precipitaţii mixte şi se va depune polei. În restul intervalului, temporar va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, în medie de 3-6 cm.

 

Vântul va avea unele intensificări, mai ales la începutul intervalului, cu rafale de până la 30-35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade, iar cea minimă de -1 – 0 grade.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro