Traficul rutier este restricţionat sau se desfăşoară îngreunat, joi, din cauza copacilor sau stâlpilor căzuţi pe mai multe drumuri judeţene, în aceeaşi situaţie aflându-se şi circulaţia feroviară, care a fost blocată în trei judeţe din ţară, au anunţat, joi, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, precizând că 160 de localităţi din patru judeţe au rămas fără energie electrică.

Traficul rutier pe DJ108 spre localitatea Trăsnea, DJ109, din judeţul Sălaj şi pe DN17A, din judeţul Suceava, este restricţionat sau îngreunat din cauza copacilor sau stâlpilor căzuţi, potrivit MAI.

De asemenea, în judeţele Braşov, pe DN1A, DN1, DN73A, Cluj, pe DN75, DN1F, DJ107R, DJ107N,  Sibiu, pe DJ 106D, Harghita pe DN15, DN57B, DN 13B, DD 12C, DJ107N, Prahova pe DN1A, între Măneciu şi Cheia), Sălaj pe DJ109, au fost înregistrate probleme similare, însă în fiecare caz autorităţile au intervenit pentru reluarea circulaţiei, transmite MAI.

Circulaţia feroviară a fost şi ea blocată, joi dimineaţă, pe trei magistrale din judeţele Braşov, Hunedoara şi Buzău.

Mai mult, 160 de localităţi din judeţele Bacău, Sălaj, Prahova şi Vrancea au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, echipele de intervenţie intervenind pentru remedierea situaţiei.

În judeţele Alba, Argeş, Braşov, Dolj, Gorj, Mureş, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Vâlcea şi Teleorman, s-a acţionat cu 20 de echipe pentru repunerea sub tensiune a reţelelor de alimentare cu energie electrică.

Poliţia Română a acţionat, miercuri, cu aproape 10.895 de poliţişti şi 5.772 de autospeciale, iar echipele ISU au intervenit pentru înlăturarea copacilor căzuţi şi pentru degajarea apei acuulate în gospodăriile oamenilor din judeţul Dâmboviţa.

În prezent, angajaţii MAI acţionează cu 922 poliţişti, 187 pompieri şi 305 jandarmi cu 591 de mijloace tehnice, la care se adaugă angajaţi ai autorităţilor publice locale şi personalul CNAIR.

De asemenea, în judeţele aflate sub avertizări şi atenţionări de fenomene meteo, respectiv în judeţele Argeş, Cluj, Caraş-Severin, Braşov, Buzău, Bacău, Galaţi, Neamţ şi Prahova, au fost activate grupele operative, iar la sediile primăriilor se asigură serviciul de permanenţă.

În continuare se circulă în condiţii de iarnă în 11 judeţe, Argel, Braşov, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Harghita Prahova, Neamţ, Vrancea şi Vâlca, circulându-se în continuare în condiţii de iarnă. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a acţionat cu 26 de utilaje, folosind 146 tone de material antiderapant (sare şi nisip) şi 0,6 tone de clorură de calciu.