Şeful Poliţiei de frontieră, chestorul Ioan Buda a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă ţinută la Ministerul de Interne, datele oficiale în legătură cu intrarea în ţară a unor persoane din zone afectate de coronavirus. Conform datelor prezentate, în ultimele două săptămâni au venit din Italia peste 34.000 de români.

 

„Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 şi până în prezent au intrat în ţară 40.612 persoane dintre care peste 34.000 români şi 3.80 italieni, 2.800 alte cetăţenii”, a declarat Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră.

 

Şeful poliţiei de frontieră a declarat că acesta trafic este constant, scăderile sau creşterile fiind infime.

 

„Este relativ constant acest trafic. Creşterile sau scăderile sunt infime. Avem o bază de date şi monitorizăm. Efectivele poliţiei de frontieră s-au mărit. Îi ajutăm şi pe cei de la DSP să completeze chestionarele”, a mai spus Ioan Buda.

 

De asemenea, în România au intrat în ultima perioadă 2.570 de cetăţeni chinezi.

 

În ultimele zile, Guvernul a decis să suspende traficul aerian, feroviar şi rutier de persoane dinspre şi spre Italia. Persoanele care vor intra în ţară venind din Italia vor fi puse în carantină sau autoizolare pe teritoriul României, a anunţat, luni, ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro