Cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie au anunţat cum va fi vremea spre final de 2019. În preajma sărbătorilor de iarnă se pare că România se va confrunta cu un fenomen rar, atunci când a fost semnalat că va lovi anticiclonul est-european. Vor fi înregistrate temperaturi cu mult mai scăzute, dar şi precipitaţii mixte, în aproape toate regiunile ţării noastre. De asemenea, specialiştii în meteorologie au anunţat şi care sunt şansele ca de Crăciun, dar şi de Revelion, să existe zăpadă.

 

A fost anunţată o influenţă foarte mare asupra ţării noastre în resimţirea anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Specialiştii ANM au mai semnalat că temperatura aerului va marca o scădere, în medie, cu 4-6 grade Celsius, faţă de ultima lună a toamnei. Nici de Crăciun, dar nici de Revelion nu există şanse să ningă. De asemenea, pe 31 decembrie ar putea fi şanse minime de ninsoare, dar sunt foarte slabe.

 

„Şansele unui Crăciun cu zăpadă la nivelul întregii Românii sunt de 0%. Nu trec de un 10 – 15% nici măcar în zonele montane. Tiparul circulaţiei atmosferice din aceste zile se va păstra foarte mult timp iar în ceea ce priveşte un posibil eveniment major la nivelul stratosferei (SSW), până la acest moment nu avem parte de niciun semnal care să bucure”, se anunţă în prognoza emisă de ANM.

 

Sfârşitul lunii decembrie va fi marcat de un fenomen rar, cel de anticiclon. Acesta este potrivit specialiştilor meteo, dar şi din punct de vedere climatologic, zona în care se află ţara noastră, în respectiva perioadă. Se va resimţi influenţa dorsalei anticilonului est-european, care se află într-o extindere continuă. Totodată, atunci când se face cuplajul de anticiclon cu cel de cicloni mediteraneeni, se poate forma şi fenomenul de viscol.

 

 

 

 

Sursa:www.playtech.ro