Şeful DSU a venit marţi seară cu veşti bune, dar şi cu un avertisment pentru persoanele care nu s-au vaccinat până acum. În ciuda unei scăderi semnificative a numărului de cazuri, Raed Aafat atrage atenţia asupra riscului care există în acest moment, motiv pentru care le recomandă cetăţenilor să se vaccineze, imunizarea fiind singura soluţie pentru a scăpa de pandemie.

 

Premieră obţinută în secţiile de Terapie Intensivă

În cursul serii de ieri, Raed Arafat a făcut un anunţ îmbucurător cu privire la situaţia existentă la ATI. Potrivit acestuia, cazurile foarte grave au scăzut pentru prima dată, de la 1 decembrie 2020, ajungând la 919 de paturi ocupate.

 

Cu această ocazie, şeful DSU a explicat că există o eliberare a presiunii existente pe sistemul sanitar din România, lucru resimţit inclusiv de medicii din linia întâi.

 

„Astăzi avem semnale bune: vedem şi numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a afirmat Raed Arafat.

 

Secretarul de stat în MAI a explicat că, de asemenea, că şi procentul de pozitivare al testelor a scăzut considerabil, astfel că ultimele două judeţe aflate în scenariul galben au trecut în scneariul verde.

 

„Ieri aveam două judeţe în scenariul galben, astăzi au scăzut şi nu avem nicio creştere de incidenţă în ultimele 24 de ore. (…)

 

Să vedem cum evoluează pentru că au început şcolile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanţă s-au întors în ţară, deci normal că mişcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ţinem sub control chiar dacă vor fi anumite creşteri”, a declarat şeful DSU, la Digi 24.

 

Care este cel mai mare risc în această perioadă

Raed Arafat a afirmat că în acest moment există riscul ca cetăţenii să nu se mai vaccineze datorită faptului că toate judeţele sunt în scenariul verde. Potrivit şefului DSU, imunizarea este singura soluţie reală pentru a scăpa de pandemie şi pentru a reveni la o viaţă aproape de normalitate.

 

Acesta a atras atenţia încă o dată asupra riscului de a reveni la situaţia gravă de dinainte, atâta vreme cât oamenii nu vor mai dori să meargă să se vaccineze.

 

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate judeţele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”, a concluzionat Raed Arafat.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro