Un consilier judeţean PNL din Brasov i-a acuzat pe poliţişti că au dat buzna peste familia sa şi că ar fi greşit adresa percheziţiei. DIICOT a precizat însă, într-un comunicat de presă, că la adresa respectivă a fost emis un mandat.

 

Bărbatul a susţinut că mascaţii i-ar fi speriat cei doi copii minori, motiv pentru care fiul său de 10 ani ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Potrivit DIICOT, mandatul de percheziţie a fost emis de către un judecător de la Tribunalul Braşov pentru locaţia respectivă de pe raza municipiului Braşov, constatându-se că la momentul efectuării percheziţiei persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil.

 

Descinderea a avut loc, joi dimineaţă, în Braşov, şi a iscat o serie de controverse.

 

„La data de 13.02.2020, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov împreună cu luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov au pus în executare un mandat de percheziţie, pe raza municipiului Braşov, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

 

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la faptul că adresa la care s-a efectuat percheziţia era greşită, precizăm că mandatul de percheziţie a fost emis de către un judecator de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov pentru locaţia respectivă de pe raza municipiului Braşov, constatându-se că la momentul efectuării percheziţiei persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil.

 

La data de 14.02.2020, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui număr de 3 inculpaţi, iar faţă de alţi 2 inculpaţi a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu”, a transmis DIICOT.