Încă de mici am învăţat cât de frumoasă este ţara noastră la orele de geografie. Am învăţat că România este împânzită de munţi cu duiumul, plaje, istorie şi tradiţie cât vezi cu ochii, castele şi cetăţi de faimă internaţională. faună cât cuprinde, ape termale şi lista poate continua. Dar care ar putea fi locul perfect pentru o vacanţă? Ei bine, iată 24 de locuri speciale în care trebuie să ajungi cu cei dragi.

 

Viscri, judeţul Braşov

Poţi să mergi de zeci de ori aici, mereu te va surprinde. Micul sat este populat de doar 500 de oameni şi este foarte liniştit. Ajungi în Viscri după un drum cu maşina de 20 de minute, pe un drum neasfaltat. Pe parcurs, nu îţi vei lua ochii de la geam deoarece nu vrei să ratezi priveliştea. Locul este unul medieval iar localnicii au decis să nu modifice absolut nimic, păstrând autenticitatea.

 

Cascada Cailor, Munţii Rodnei

Cascada cailor este situată la un traseu de câteva ore de staţiunea Borşa. Pentru a ajunge în vârf, poţi lua o telecabină. Dacă eşti curajos şi ai chef de aventură, poţi porni şi la pas. Odată ajuns acolo, vei observa cea mai mare cascada de pe întinsul României, una de 90 de metri.

 

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Sighetul Marmaţiei

Mulţi deţinuţi politici şi-au găsit sfârşitul aici, în vremea comunismului. Erau condiţii de detenţie oribile, mulţi cedând mai întâi psihic, apoi fizic. După ani întregi petrecuţi la abilitarea lui, muzeul este recunoscut ca unul ce păstrează istoria Europei, fiind aşezat pe aceeaşi treaptă cu Memorialul din Auschwitz, Germania.

 

Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, judeţul Harghita

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din Europa Centrală. Îl vei găsi la aproape 1000 de metri altitudine, în munţi. Aici te poţi bucura de o natură conservată şi un lac natural ce îl poţi străbate cu barca sau înot.

 

Mănăstirea Voroneţ, Gura Humorului, judeţul Suceava

Indiferent din ce parte a ţării vii, trebuie să vizitezi măcar odată Bucovina. Mănăstirea Voroneţ a fost lăsată moştenire de Ştefan cel Mare acum 500 de ani, ar fi păcat să nu o vizitezi măcar odată. Numită şi „Capela Sixtină a Estului” şi „albastru de Voroneţ” este o atracţie turistică pentru credincioşi şi nu numai.

 

Delta Dunării

Nu cred că Delta Dunării are nevoie de introducere. Fauna bogată şi peisajele din barcă de la răsărit te vor cuceri imediat.

 

Transfăgărăşan

Curbele impresionante ale acestui drum sunt raiul oricărui şofer pasionat. Este un drum sălbatic plin de peisaje spectaculoase ce îţi vor tăia respiraţia.

 

Sighişoara, judeţul Mureş

După Evul Mediu, a rămas Sighişoara, o comoară cu care ne mândrim, numită şi „perla Transilvaniei”. Odată ajuns aici, vei afla istoria locului. Femei arse pe rug acuzate de vrăjitorie, tâlharilor li se tăia mâna, iar negustorii erau batjocoriţi.

 

Cascada Bigăr, judeţul Caraş-Severin

Este un loc extraordinar pentru fotografi. Cascada Bigăr a fost clasată în 2013 pe locul 1 într-un top internaţional al cascadelor unice în lume.

 

Cimitirul Vesel de la Săpânţa, judeţul Maramureş

Locul este total opus peisajului sumbru la care poate te-ai gândit în primă fază. Acest cimitir este o adevărată manifestare a artei, un loc pe care trebuie să-l vizitezi.

 

Complexul Harmonie, Predeal, judeţul Braşov

Dacă de mic ţi-ai dorit o casă în copac, atunci acesta este locul perfect pentru tine. Pe dinafară sunt căsuţe suspendate construite din lemn. Pe dinăuntru vei găsi un cadru modern, romantic, cu jacuzzi , şemineu şi un stil aristocratic din secolul 18.

 

Roşia Montană, judeţul Alba

În prezent, locul se află în declin economic din cauza protestelor din 2013. Tineri ambiţioşi încearcă să aducă turismul din nou pe picioare în această zonă, iar tu poţi ajuta.

 

Salina Turda, judeţul Cluj

La câteva sute de metri sub pământ şi la câţiva kilometri de Cluj, se afla Salina Turda. Aici vei găsi o mini bază de agrement cu teren de sport, amfiteatru, loc de joacă pentru copii şi multe altele.

 

Cazanele Dunării – Dubova, judeţul Mehedinţi

Un peisaj cum cel mai probabil nu vei găsi nicăieri, cu o linişte deplină, vei putea admira statuia lui Decebal şi multe alte atracţii turistice.

 

Alte 10 locuri speciale din România ce trebuie vizitate

  • Oraşul Sibiu
  • Cetatea Alba Iulia Carolina
  • Castelul Peleş, judeţul Prahova
  • Calea Victoriei, Bucureşti
  • Mocăniţa de pe Valea Vaserului, judeţul Maramureş
  • Podul lui Dumnezeu, judeţul Mehedinţi
  • Piscină „Pă Coastă” – exact ca in Bali
  • Rezervaţia  Grădina Zmeilor – hai să afli legenda
  • Sanctuarul urşilor de la Zărneşti
  • Biserica din Pustietate

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro