Datele care sunt precizate de Evidenţa Populaţiei, în fiecare localitate, referitoare la domiciliu sunt cele luate în calcul pentru acel indice cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, a afirmat, marţi seara, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

 

"S-a făcut evaluarea fiecărui indice prezentat la nivelul fiecărui judeţ. Ţin să specific aici că, dincolo de neînţelegerile iniţiale, s-a clarificat acest aspect şi datele care sunt precizate de către Evidenţa Populaţiei în fiecare localitate, referitoare la domiciliu, sunt cele care sunt luate în calcul pentru acel indice cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori", a declarat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 

Tătaru a precizat însă că la stabilirea incidenţei la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele şi din spitale.

 

Datele publicate marţi de Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că în România sunt 375 de focare de COVID-19, totalizând aproape 3.500 de cazuri de îmbolnăvire, în creştere faţă de cele raportate săptămâna trecută. Cele mai multe - aproape 200 - sunt în spitale, în centre pentru copii şi bătrâni şi în instituţii publice.

 

Conform datelor transmise de INSP pentru perioada 28 septembrie - 11 octombrie, sunt 375 de focare de COVID-19, cu 3.494 de cazuri. Dintre acestea, 175 au fost înregistrate în prima săptămână din raportarea INSP, iar 200, în cea de a doua.

 

Situaţia prezentată de INSP:

Unităti medico-sanitare: 72 de focare - 627 de cazuri confirmate

Centre rezidenţiale pentru copii sau vârstnici: 63 de focare - 1.190 de cazuri

Instituţii publice: 60 de focare - 365 de cazuri

Unităţi de producţie: 51 de focare - 583 de cazuri

Invăţământ: 40 de focare - 186 de cazuri

Operatori economici: 37 de focare - 278 de cazuri

Familiale: 34 de focare - 145 de cazuri

Cluburi sportive: 16 focare - 106 cazuri

Instituţii culturale: 2 focare - 14 cazuri

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro