Teribilismul la volan, de cele mai multe ori, face victime. Inconştienţa unora, mai ales tinerii, duc la adevărate drame pe şoselele României. Din păcate, o altă dramă a avut loc zilele acestea, în Craiova.

Comisia Europeană anunţa anul trecut faptul că România are în continuare cele mai periculoase şosele din întreaga Uniune Europeană. Cu 96 de decese per milion de locuitori, ţara noastră a înregistrat în 2018 şi 2019 cea mai mare rată a accidentelor rutiere fatale dintre toate statele membre. În continuare, din păcate, suntem pe primul loc, când vine vorba de accidentele rutiere cu victime. Dacă mai ţinem cont şi de lipsa de infrastructură rutieră, atunci nu ar trebui să ne mai mire numărul mare de astfel de evenimente neplăcute.

 

Din păcate, şoselele patriei au mai făcut victime, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, în Craiova, mai exact în centrul oraşului. La momentul accidentului în maşină se aflau trei pesoane, două fete de aproximativ 25 de ani şi un tânăr, şoferul, tot de 25 de ani. Maşina condusă tânărul de 25 ani, din Craiova, a lovit un stâlp de susţinere a reţelei electrice. În urma impactului una din fetele aflate în maşină, din Siliştea Crucii, a fost grav rănită. Fata a avut nevoie de resuscitare şi a răspuns manevrelor, însă la câteva ore de la producerea accidentului a decedat.

 

Ceea ce este, poate, şi mai tragic în această poveste, este faptul că una dintre fete a filmat tot incidentul, printr-un clip transmis LIVE pe facebook.  Momentul accidentului, a fost transmis LIVE pe facebook, atât de tânăra care şi pierdut viaţa, cât şi de cealaltă tânără care se afla în maşină. Cu o secundă înainte de accident, tânăra îi strigă şoferului „Condu, bă, ca lumea!”. În momentul impactului telefonul din mâna tinerei care şi-a pierdut viaţa cade, dar transmisiunea continuă, auzindu-se cum una dintre victime strigă „Ajutor!“.

 

„Din păcate, tânara a decedat. În cadrul dosarului penal se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro