Liderul de grup al deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat depunerea unui amendament prin care amenzile pentru apelurile false sau abuzive  la numărul de urgenţă 112 să  fie dublate. Măsura este socotită necesară în condiţiile în care în 2019 au fost aplicate 31.200 de sancţiuni contravenţionale.

 

Decizia lui Florin Roman survine în urma unui răspuns la o interpelare adresată ministrului de Interne privind numărul de apeluri false sau abuzive la 112.

 

”Nu  sunt cuantificate distinct date cu privire la a numărului de persoane identificate ca urmare a apelurilor false recepţionate prin SNAU 112, însă menţionăm faptul că, de la începutul anului 2019, au fost aplicate peste 31.200 de sancţiuni contravenţionale (….), valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 6.200.000 lei”, se arată în răspunsul primit de la MAI.

 

Pentru a reduce amploarea fenomentului, Florin Roman crede că se impune  majorarea amenzilor

 

”Regretabil este faptul ca un număr atât de mare de persoane nu conştientizează ca un apel fals la 112 poate împiedica poliţistul sa intervină la o crima sau medicul la un caz de salvare a unei vieţi. Pentru tineri teribilişti, apelarea falsa la 112 a devenit o “joacă”, iar fenomenul capătă proporţii îngrijorătoare. În calitate de deputat liberal am depus un amendament, prin care propun dublarea amenzilor, pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la 112”, se arată într-un comunicat al lui Roman.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro