Caz înfiorător, în judeţul Călăraşi: un bărbat de 52 de ani ar fi sechestrat doi băieţi de 13 şi 16 ani, pe care i-ar fi abuzat sexual.

Bărbatul îi ţinea încuiaţi şi chiar legaţi, ca să nu fugă. Ororile descoperite întâmplător riscă să dezgroape şi alte astfel de nenorociri, mai ales că vecinii şi rudele confirmă că obişnuia să aducă acasă băieţi, copii sărmani de care, chipurile, voia să aibă grijă.

Poliţiştii au ajuns la casa suspectului după ce au pornit în căutarea unui copil în vârstă de 13 ani dispărut dintr-un centru de plasament din Bucureşti. Nu era în curtea plină de gunoaie, însă au făcut o altă descoperire şocantă. Într-un şopron, anchetatorii au găsit un băiat de 16 ani legat fedeleş, cu sfoară, pe care l-au eliberat. Tot aici, la percheziţie au mai descoperit un mic studio de înregistrări. Pe lângă faptul că şi-ar fi abuzat victimele, bărbatul i-ar fi şi înregistrat.

Autorităţile au confiscat din construcţia improvizată şi un calculator care va fi supus unei expertize informatice. Încearcă să afle astfel dacă bărbatul a făcut şi alte victime. Pe de altă parte, fratele suspectului dar şi vecinii ştiau că-şi făcuse o obişnuinţă din a aduna de pe străzi copii sărmani, fără căpătâi, pe care susţinea că vrea să-i ajute.

Iar asta s-ar fi întâmplat ani la rând. Inclusiv pe pagina sa de facebook a postat fotografii în care apare alături de un băieţel. Pe cei mai mulţi îi găsea în Bucureşti, unde făcea naveta. Aici a fost localizat într-un final şi copilul de 13 ani căutat iniţial.

Agresorul făcea curăţenie în câteva scări de bloc din capitală, iar copilul se pare că îl însoţea. Cât timp muncea, individul de 52 de ani l-ar fi ţinut încuiat într-o boxă pe băiatul de 13, probabil ca să nu fugă. Abia la sfârşitul orelor de lucru îl descuia şi-l lua cu el înapoi acasă, în Călăraşi.

Acum, bărbatul care a fost încătuşat este acuzat de lipsire de libertate şi infracţiuni privitoare la viaţa sexuală.