Patru noi decese provocate de gripă au fost anunţate, luni, de medici, fiind vorba despre trei bărbaţi şi o femeie. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 43.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, luni, că s-au înregistrat patru noi decese provocate de gripă.

Astfel, s-a confirmat virus gripal la o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi, la un bărbat de 49 de ani din judeţul Brăila, la un bărbat de 93 de ani din municipiul Bucureşti şi la un bărbat de 40 de ani din Giurgiu. Toţi au murit de joi până luni.

Toţi cei patru pacienţi au avut virus gripal tip A. Trei dintre ei erau nevaccinaţi antigripal, dar erau cunoscuţi cu alte afecţuni, în timp ce bărbatul din Giurgiu nu avea boli cronice, dar nu se cunoaşte dacă s-a vaccinat sau nu, întrucât era neasigurat.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 43.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că, marţi, în funcţie de statisticile prezentate de specişti se va declara sau nu epidemie de gripă în România, în acest moment fiind în pragul epidemiei.