Mai mulţi senatori PNL au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că asociaţiile de proprietari pot decide să excludă de la cheltuielile din întreţinere copiii cu vârsta sub şapte ani şi o să reducă la jumătate costurile pentru cei între 7 şi 14 ani.
Proiectul de lege, depus la Senat pe 31 mai, propune modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Astfel, iniţiativa modifică mai multe puncte ale articolului 47 care vizează cheltuielile asociaţiilor de proprietari.
"(1) d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiilor de proprietari. Beneficiarii exceptaţi de la aceste cheltuieli sunt copiii cu vârsta de până la 7 ani. (2) Asociaţiile de proprietari hotărăsc exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1), lit b) pentru copii cu vârsta de până la 7 ani. (2¹) Pentru copiii între 7-14 ani, plata pentru cheltuielile prevăzute la alineatul anterior pot fi reduse cu 50%, în funcţie de decizia asociaţiilor de proprietari", se arată în textul proiectului de lege al PNL.
''Includerea minorilor care au sub 7 ani în numărul persoanelor care se plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică. Consumul realizat de aceşti copii minori nu se pate reflecta în contoarele de apă. De asemenea se poate face şi o excepţie prin reducerea aceluiaşi gen de cheltuieli şi pentru copiii de până în 14 ani, în condiţiile în care aceştia nu sunt consumatori care să provoace mari pierdri în bugetul imobilului, cheltuielile lor oricum sunt suportate de părinţi- proprietari ai locuinţelor în care stau'', explică liberalii în expunerea de motive.
Iniţiativa liberalilor mai oferă posibilitatea proprietarilor să reamplaseze zidurile care nu fac parte din structura de rezistenţă a imobilului sau din proprietatea comună a blocului, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere avizată de asociaţia de proprietari, cu o înştiinţare a autorităţii locale. În forma actuală, Legea prevede obligaţia obţinerii unei autorizaţii de modificare a construcţiei de la autoritatea locală şi cu semnătura majorităţii proprietarilor.
"Zidurile dintre apartamentele sau spaţiile alăturate, care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii şi din proprietatea comună, pot fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau spaţiilor respective, în baza unei declaraţii pe proprie-răspundere, avizată de asociaţia de proprietari şi transmisă autorităţii publice locale. Zidurile dintre apartamente sau spaţii şi proprietatea comună care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, pe baza unei declaraţii pe proprie-răspundere, avizată de asociaţia de proprietari şi transmisă către autoritatea public locală", precizează proiectul liberalilor care modifică articolul 12 al Legii amintite.
În forma legii aflată în vigoare sunt prevăzute următoarele: "Zidurile dintre apartamentele sau spaţiile alăturate, care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii şi din proprietatea comună, pot fi reamplasate prin acordul între proprietarii apartamentelor sau spaţiilor respective, pe baza autorizaţiei de modificare a construcţiei, eliberată de autoritatea publică locală şi cu înştiinţarea asociaţiei. Zidurile dintre apartamente sau spaţii şi proprietatea comună, care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii, pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, în baza hotărârii majorităţii proprietarilor şi a autorizaţiei de modificare a construcţiei eliberate de autoritatea publică locală".
Proiectul de lege este iniţiat de senatorii PNL Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoară, Cornel Popa şi Cătălin Dumitru Toma. Senatul este prima Cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaţilor.
Copiii sub 7 ani, scoşi de la cheltuielile de ÎNTREŢINERE, iar pentru o altă grupă de vârstă, reduse la jumătate
3 iunie 2018
- citeşte totul despre:
- pnl,
- parlament,
- proprietari,
- cheltuieli,
- copii,
- intretinere,
- varsta
(1330 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Înalta Curte de Justiţie a României: Deschiderea unui cont pe reţelele de socializare cu numele altei persoane, pe care sunt postate fotografii, clipuri video sau alte informaţii despre aceasta, constituie “infracţiune de fals informatic” şi se pedepseşte
(26 ianuarie 2021)
244 vizualizări
Premieră în România: contractele de muncă vor putea fi semnate electronic. Actul normativ pentru digitalizarea relaţiilor de muncă reglementează şi munca de acasă
(15 octombrie 2020)
78 vizualizări
Urşii dau iama în comunele de lângă Bucureşti
(11 noiembrie 2017)
197 vizualizări
Proiecte îndrăzneţe la Cluj-Napoca: tren suspendat de mare viteză şi Someş navigabil
(16 februarie 2015)
513 vizualizări
Firea: Toate maşinile care vor bloca transportul în comun sau căile de acces vor fi ridicate
(17 ianuarie 2017)
46 vizualizări
CNAIR anunţă posibile restricţii de circulaţie din cauza codului portocaliu de caniculă
(28 iunie 2017)
31 vizualizări
Veşti proaste pentru şoferi. Sute de mii de maşini din România, scoase din circulaţie până în 2025
(13 decembrie 2021)
3436 vizualizări
Peste 200 de infracţiuni economice descoperite în industria pâinii
(12 octombrie 2013)
78 vizualizări
Incendiu violent la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi. Flăcările au cuprins cel puţin un salon
(22 iunie 2021)
62 vizualizări
Profesorii vor primi majorările salariale promise de Guvern în 2008
(18 iulie 2016)
152 vizualizări
A fost inregistrat al 18-lea deces datorat COVID-19, in Romania.
(26 martie 2020)
30 vizualizări
CNAIR: Emiterea rovinietei şi a taxei de pod ar putea funcţiona miercuri cu dificultate
(25 aprilie 2018)
550 vizualizări
O nouă declaraţie pe propria răspundere ar putea să devină obligatorie în România la începutul anului şcolar
(20 august 2020)
109 vizualizări
Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet
(19 noiembrie 2020)
357 vizualizări
Suspiciune de discriminare a românilor la intrarea în Marea Britanie
(16 septembrie 2021)
54 vizualizări
Românii cu grupa I de muncă ar putea ieşi la pensie mai devreme
(17 decembrie 2013)
681 vizualizări
Cadoul lui Dragnea pentru aleşi, blocat de ministrul Justiţiei
(1 august 2013)
114 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole