Armata română a cheltuit sume importante în ultimele două săptămâni, Romtehnica făcând achiziţii militare importante: având la dispoziţie de acum rachete antitanc de ultimă generaţie.

Casa de comerţ a Armatei Române a achiziţionat de la compania germano-israeliană EuroSpike rachete antitanc în valoare de 130 de milioane de euro.

Cumpărăturile au fost făcute în mai multe tranşe în ultimele zile. Armata Română s-a ales cu rachete ghidate antitanc, dar şi cu sisteme portabile pentru rachetele antitanc, scrie Digi 24.

Tot de curând, potrivit platformei de licitaţii şi achiziţii publice SEAP, Armata Română a semnat un contract cu compania americană Lockheed Martin, de la care a achiziţionat un radar de apărare aeriană în valoare de aproape 33 de milioane de dolari.

Ministerul Apărării mai are în plan achiziţionarea a 24 de transportoare blindate Piranha 3C, dar şi modernizarea forţelor aeriene: cumpărarea unei escadrile de aparate de luptă F16 şi completarea flotei de transport cu aeronave Spartan.