Instanţa a decis, luni, rejudecarea dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare. Ei sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi primit de la administratorii unor firme aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar era Consiliul Judeţean.

Decizia de rejudecare a procesului a fost luată luni de Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Avocatul familiei Cosma a declarat că această decizie reprezintă "o validare a neregulilor din dosar semnalate de către apărare" şi înseamnă că procesul va fi reluat de la zero, urmând să fie rejudecat fondul.

"Această soluţie înseamnă revenirea la rejudecarea fondului. Este o soluţie morală, pentru că un dosar de o asemenea amploare ar fi dus la o validare a unor neregularităţi. În această situaţie, atât DNA, cât şi noi avem ocazia la o readministrare a probelor. Hotărârea de fond a fost nelegală şi netemeinică. Practoc, acum se pleacă de la zero, cu şanse egale", a afirmat avocatul lui Vlad şi Mircea Cosma.

La ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a avut loc în 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzaţiile şi le-a prezentat magistraţilor planşe cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judeţean Prahova.

"Resping toate acuzaţiile. Judeţului Prahova i se spune în glumă al 53-lea stat al SUA. Volumul de investiţii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajaţi. Ar fi trebuit să primesc o decoraţie pentru asta", a declarat Mircea Cosma în instanţă.

La rândul său, fostul deputat Vlad Cosma - cel care i-a acuzat pe procurorii DNA Ploieşti că ar fi falsificat probe în dosare - a afirmat, la instanţa supremă, că nu îi este frică pentru că dosarul are la bază probe false.