Concursul naţional de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar a început luni, cu proba scrisă, fiind scoase la concurs 3.508 posturi vacante de director şi director adjunct, pentru care au fost depuse 3.442 de cereri, potrivit Ministerului Educaţiei.
În perioada 19-31 iulie, se vor desfăşura proba de evaluare a CV-urilor candidaţilor şi interviurile, conform programării stabilite de inspectoratele şcolare judeţene (ISJ), iar graficul desfăşurării acestor probe va fi afişat la sediile inspectoratelor şcolare, marţi, 18 iulie.
Pentru sesiunea iunie - august a concursului au fost scoase la concurs 3.508 posturi vacante, din care 2.365 de posturi de director (2.335 în unităţi de învăţământ de stat şi 30 în unităţi de învăţământ particular) şi 1.143 de funcţii de director adjunct, toate în unităţi de învăţământ de stat. Din cele 2.365 de posturi de director, 1.492 sunt în mediul rural, ioar 873 în mediul urban, iar pentru director adjunct 398 de funcţii sunt în mediul rural, iar 750 în urban.
Potrivit Ministerului Educaţiei, au fost depuse 3.442 de cereri, din care 2.370 pentru ocuparea funcţiilor de director (2.368 în unităţi de învăţământ de stat şi două în unităţi de învăţământ particular), iar 1.143 pentru ocuparea funcţiilor de director adjunct (toate din unităţi de învăţământ de stat). Dintre acestea, 1.307 cereri sunt pentru posturi din mediul rural, iar 1.063 pentru şcoli din urban.
Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ constă în trei probe. Proba scrisă presupune rezolvarea, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia sunt evaluate în proporţie de 50% cunoştinţe privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar şi în proporţie de 50% cunoştinţe privind managementul educaţional. La această probă, testul-grilă este diferenţiat pentru candidaţii înscrişi în vederea ocupării unei funcţii de conducere din unităţi de învăţământ preşcolar, respectiv pentru candidaţii înscrişi în vederea ocupării unei funcţii de conducere din celelalte unităţi de învăţământ. Analiza Curriculumului Vitae este realizată de comisia de concurs, în plen, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute în metodologia de concurs, pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc veridicitatea afirmaţiilor din CV, iar la ultima probă, interviul, sunt apreciate calitatea şi modul de susţinere a ofertei manageriale, precum şi cunoştinţele privind legislaţia din domeniul învăţământ preuniversitar, raportată strict la specificul şi nivelul unităţii de învăţământ, mai spune Ministerul Educaţiei.
Probele sunt evaluate de comisii de concurs constituite, la nivelul inspectoratelor şcolare, din 5 persoane: un preşedinte (inspector şcolar general/inspector şcolar general adjunct/inspector şcolar) şi 4 membri (2 inspectori şcolari şi 2 directori din unităţi de învăţământ). Punctajele obţinute la fiecare probă se fac publice după încheierea probei respective, în aceeaşi zi, iar un candidat poate contesta punctajul acordat la oricare din probele de concurs în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor la ultima probă. Contestaţiile se soluţionează în termen de cel mult două zile lucrătoare de la înregistrarea acestora, astfel încât cel târziu în data de 2 august să fie afişate rezultatele finale ale concursului. Acestea vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare cel târziu în data de 4 august, iar în perioada 21-23 august vor fi emise deciziile de numire în funcţie începând cu 1 septembrie, adaugă sursa citată.
Ministerul Educaţiei: 3.508 posturi vacante de directori de şcoli şi 3.442 de cereri depuse
18 iulie 2017
(134 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Corlăţean a solicitat Senatului SUA sporirea prezenţei americane în România
(1 mai 2014)
61 vizualizări
În toamnă vom avea, cel mai probabil, epidemie de gripă suprapusă peste pandemia de COVID. De ce vaccinul antigripal poate face diferenţa şi cât de pregătit e Ministerul Sănătăţii
(24 iulie 2020)
55 vizualizări
Cum am ajuns în ştirile americane: „România face milioane emiţând amenzi pentru nerespectarea regulilor din timpul pandemiei”
(23 aprilie 2020)
381 vizualizări
Colectiv: Numărul deceselor a ajuns la 45. Ultima victimă este toboşarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache.
(8 noiembrie 2015)
177 vizualizări
Peste 2.300 de călători, prinşi fără bilete în urma unor controale în trenuri
(21 decembrie 2014)
51 vizualizări
Românii ar putea opta prin referendum pentru definirea căsătoriei ca fiind între un bărbat şi o femeie
(16 martie 2016)
33 vizualizări
Românii care au grijă de rude bolnave vor primi bani frumoşi de la stat: cât ţi se trimite pe card, dacă stai acasă
(18 noiembrie 2022)
37 vizualizări
Culmea construcţiilor în România: Să ridici un cartier pentru un oraş… în alt judeţ
(30 decembrie 2016)
161 vizualizări
Comisia juridică: Pedepsele persoanelor de peste 70 de ani se graţiază integral, ale celor de peste 60 de ani se înjumătăţesc
(26 aprilie 2017)
48 vizualizări
Simularea BAC-ului începe luni
(3 martie 2016)
38 vizualizări
Ministerul Sănătăţii anunţă că a început livrarea a peste 245.000 de doze de vaccin hexavalent
(5 iulie 2017)
195 vizualizări
Valeriu Gheorghiţă: Din trimestrul trei ar putea începe vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani
(2 aprilie 2021)
143 vizualizări
Românii care merg cu avionul în Canada după 1 decembrie au nevoie de autorizaţie electronică de călătorie
(15 noiembrie 2017)
238 vizualizări
Alertă în Bucureşti din cauza unui pachet suspect aflat pe bulevardul Kiseleff. Pirotehniştii, trimişi la faţa locului
(14 martie 2023)
54 vizualizări
13 copii dintr-o tabără sportivă, transportaţi la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară
(6 iulie 2019)
357 vizualizări
Ministerul Sănătăţii a realizat un ghid cu sfaturi privind păstrarea şi, eventual, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. Subliniază că în acest moment nu există risc iminent care să facă necesară administrarea.
(6 aprilie 2022)
15 vizualizări
Statul acorda 5.000 de lei pentru fiecare persoana! Vezi daca esti si tu pe lista
(9 noiembrie 2018)
545 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole