Ministerul Educaţiei achiziţionează peste 3.600.000 de manuale,pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, suma de achiziţie negociată şi agreată fiind de 30 de milioane de lei.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a finalizat negocierile cu editurile care deţin manuale şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a în portofoliile lor editoriale.

În urma aprobării de către ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, Ministerul Educaţiei achiziţionează peste 3.600.000 de manuale. Dintre acestea, 3.300.000 sunt manuale pentru care cererile şcolilor corespund cu oferta editurilor. 

Pentru celelalte aproximativ 300.000 de titluri, şcolile vor face opţiuni ţinând cont de oferta fermă a editurilor, negociată la Ministerul Educaţiei, a explicat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mirabela Amarandei. 

Suma de achiziţie negociată şi agreată este de 30 milioane  lei. 

Editurile vor primi comenzi ferme, în cursul acestei săptămâni, iar contractele vor fi semnate săptămâna viitoare de fiecare inspectorat şcolar judeţean. 

Potrivit conducerii Ministerului Educaţiei, negocierile si celelalte demersuri în vederea asigurării manualelor şcolare gratuite pentru elevii din ciclul superior al liceului, în anul şcolar 2016-2017, sunt coordonate de secretarii de stat Monica Cristina Anisie şi Gabriel Liviu Ispas.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a solicitat celor doi secretari de stat să dispună toate măsurile necesare pentru finalizarea acestui proces în termenele asumate, astfel încât la începutul anului şcolar 2016-2017 toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a beneficiază pentru prima dată de manuale gratuite pentru toate disciplinele.

viewscnt