Documentele pentru obţinerea stimulentului financiar de 2500 de lei pentru nou născuti acordat de Primăria Capitalei pot fi depuse începând de luni. 

Vor putea beneficia de stimulentul financiar nou-născuţii care îndeplinesc simultan următoarele condiţii: cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau rezidenţa în municipiul Bucureşti; naşterea să fi fost înregistrată într-o maternitate de pe raza municpiului Bucureşti (publică sau privată).

Părinţii se vor prezenta cu următoarele acte, in termen de maxim o luna de la data naşterii copilului: dosar cu şină; certificatul de naştere al copilului, original şi copie sau nr. de înregistrare care conţine CNP-ul copilului de la Biroul de înregistrare naşteri de la Oficiul de Stare Civila, în cazul în care nu s-a eliberat certificatul de naştere, urmând ca dosarul să fie completat cu copia certificatului naştere al copilului imediat ce este emis, cel mai tarziu în data în care este virată suma de 2.500 de lei; - biletul de ieşire din spital/certificat medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară (copie); actul de identitate al părinţilor, original şi copie; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar; cerere tipizată (poate fi descărcată de pe site-ul www.dgas.ro); declaraţie de consimţământ (poate fi descărcată de pe site-ul www.dgas.ro).

Pentru alte informaţii, solicitanţii pot suna gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni până vineri, în intervalul 8:30 - 16:30.